Москва. В сряда 18:45 часа местно време (17:45 българско) в

...
Москва. В сряда 18:45 часа местно време (17:45 българско) в
Коментари Харесай

10 ранени след взрив в Санкт Петербург

Москва. В сряда 18:45 часа локално време (17:45 българско) в магазин „ Перекресток “ на Кондратиевски проспект в Санкт Петербург избухна гърмеж. Вицегубернаторът на града Анна Митанина заяви, че девет души са закарани в болница, като един от тях е в тежко положение.
Същевременно от Следствения комитет на Русия оповестиха, че по предварителни данни, взривеното устройство е било напълнено с поразяващи детайли и мощността му е била 200 грама тротилов еквивалент. Според Националния антитерористичен комитет на Русия устройството е било сложено от нарушителя в каса за запазване на багаж.
Според първия заместник-председател на комитета на Съвета на федерацията на Русия гърмежът в Санкт Петербург не е инцидентен. „ Ясно е, че не може да се приказва за случайност. Някой е донесъл взривното устройство в магазин „ Перекресток “ и то е сработило “, съобщи сенаторът. Според него не би трябвало да се бърза с заключения. „ Трябва подробно следствие, което безспорно ще бъде и извършено “.
Разследване на случая е почнало. Извършителят към момента не е разпознат. Никоя организация не е поела отговорност за гърмежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР