Москва. Според председателя на комисията по международни отношения на Руската

...
Москва. Според председателя на комисията по международни отношения на Руската
Коментари Харесай

РИА Новости: Според депутат от Руската дума новата доктрина на САЩ повишава заплахата за ядрена война

Москва. Според ръководителя на комисията по интернационалните връзки на Руската дума Леонид Слуцкий тактиката на Съединени американски щати за създаване на компактни нуклеарни бойни заряди покачва опасността за нуклеарна война, включително, при съществуването на фактор като Северна Корея, предава РИА Новости.
„ Самата тактика на Съединени американски щати по създаването на компактни нуклеарни бойни заряди, които елементарно могат да се употребяват, снижават трудностите за тяхната приложимост и по този метод покачват опасността за нуклеарна война, включително, при съществуването на сходен фактор като Северна Корея “, съобщи Слуцкий.
Пентагонът разгласява в петък новата американска нуклеарна теория, която обърна доста внимание върна развиването на съветските нуклеарни сили. Сред другите евентуални закани в Пентагона попадат КНДР, Иран и Китай. Пентагонът разгласи, че напъните на Съединени американски щати ще бъдат ориентирани към създаването на нуклеарни бойни глави с ниска мощ. В допълнение се показва, че Съединени американски щати ще продължат отделят средства за рационализация на нуклеарни сили и развиването на детайли от " нуклеарната триада " (междуконтиненталните балистични ракети, стратегически подводници и бомбардировачи). Съединени американски щати като цяло поддържат намаляването на нуклеарните оръжия, само че разкритикуваха ситуацията в Договора за Организация на обединените нации за цялостната им възбрана, защото не това дава отговор на настоящия дневен ред.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР