Москва смята за разумно решението на президента на Южна Осетия

...
Москва смята за разумно решението на президента на Южна Осетия
Коментари Харесай

Русия смята за разумно решението за отмяна на указа за произвеждане на референдум в Южна Осетия

Москва счита за рационално решението на президента на Южна Осетия Алан Гаглоев за анулация на указа на своя предходник Анатолий Бабилов за провеждането на референдум за присъединение към Русия, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на мнения на говорителката съветското външно министерство Мария Захарова.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5708
" С оглед на това, че самодейността на някогашния президент Анатолий Бабилов не беше съгласувана с нас, оценяваме като рационално и отговарящо на съюзническия дух сред нашите страни, както и правилата на тясната двустранна съгласуваност по значими за Русия и Южна Осетия въпроси, решението на новия държавен глава за преустановяване на действието на гореспоменатия декрет от 13 май 2022 година " За производство на референдум в Република Южна Осетия ", означи тя.

Захарова акцентира, че въпросът за производство на сходен референдум " се нуждае от обстоен разбор и разискване сред двете страни ".

Тя уточни, че Русия е подготвена да организира съвещания със своите сътрудници от Южна Осетия за разискване на пътя за по-нататъшна интеграция сред страните. " Нашите страни систематично се придвижват по пътя на интеграцията, както е планувано в Договора сред Руската федерация и Република Южна Осетия за съюзничество и интеграция от 18 март 2015 година, а също по този начин и в други двустранни съглашения ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР