Москва смята изявлението на британския премиер Тереза Мей по случая

...
Москва смята изявлението на британския премиер Тереза Мей по случая
Коментари Харесай

Русия се озъби на Тереза Мей

Москва счита изказването на английския министър председател Тереза Мей по случая " Скрипал " за недопустимо . Това оповестиха от съветското външно министерство.

" Речта на английския министър председател Тереза Мей в английския парламент на 5 септември по отношение на така наречен " спекулация Скрипал " и случаят с отравянето на двама английски жители в Еймсбъри има безусловно недопустим звук и съдържа редица безапелационни обвинявания против Руската федерация и двама наши жители... Ние изрично отхвърляме тези клевети ", се акцентира в изказването на съветското външно ведомство, оповестено на уеб страницата му.

 Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, разгласи Тереза Мей
Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, разгласи Тереза Мей

Англия няма да желае от Русия изгонването на двамата руснаци

Според съветските управляващи опитите на Лондон да " жонглира " с наредбите на конвенциите за химическите оръжия нямали бъдеще .

Изявлението на съветското външно министерството идва, откакто английската прокуратура съобщи , че разполага с задоволително доказателства, с цел да повдигне обвинявания на двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, по отношение на нападението с нервнопаралитично вещество новичок против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март.

Тереза Мей съобщи, че държавното управление ѝ е заключило, че двамата руснаци са чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ).

 Англия привика шарже д'афер на Русия
Англия привика шарже д`афер на Русия

Връчи му протестна нота поради новите доказателства за офанзива против Скрипал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР