Москва си запазва правото да се оттегли от споразуменията за

...
Москва си запазва правото да се оттегли от споразуменията за
Коментари Харесай

Путин: Москва си запазва правото да се оттегли от споразуменията за зърно, ако Украйна наруши гаранциите

Москва си резервира правото да се отдръпна от споразуменията за зърно, в случай че Киев наруши обещанията да не употребява филантропичния кулоар за военни цели, сподели съветският президент Владимир Путин в сряда на оперативно заседание със Съвета за сигурност, оповестяват съветски медии.

" Дадох инструкции на Министерството на защитата да възобнови пълноценното ни присъединяване в тази работа. В същото време Русия си резервира правото да се отдръпна от тези съглашения, в случай че тези гаранции бъдат нарушени от Украйна ", акцентира Путин.

Той добави, че Русия, даже и да се отдръпна от зърнената договорка, е подготвена да доставя зърно на най-бедните страни: „ Във всеки случай, даже в случай че Русия се отдръпна от тази договорка, ние, както казахме по-рано в тази връзка, ще бъдем подготвени да доставим целия размер зърно, което беше доставено от територията на Украйна на най-бедните страни. “

Путин също удостовери, че Киев е дал гаранции на Москва, че няма да употребява зърнения кулоар за военни цели. Той напомни, че по-рано Киев е употребявал зърнения кулоар за опити за удар по Черноморския флот.

„ Поискахме уверения и гаранции от украинската страна, че нищо сходно няма да се случи в бъдеще, че филантропичните коридори няма да бъдат употребявани за военни цели “, сподели Путин.

По думите му, Турция е работила като медиатор в изясняването на тази обстановка.

„ Чрез Министерството на защитата е получена информация от турска страна, че Украйна е дала такива гаранции, че тези филантропични коридори няма да бъдат употребявани за военни цели “, добави Путин.

Според президента на Руската федерация Русия няма да пречи на доставките на зърно от Украйна за Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР