Москва предупреждава за нова провокацияИзраел обяви, че е евакуирал членове

...
Москва предупреждава за нова провокацияИзраел обяви, че е евакуирал членове
Коментари Харесай

Израел спасява „Бели каски“

Москва предизвестява за нова провокация


Израел разгласи, че е евакуирал членове на сирийската неправителствена организация “Белите каски ”, които се оказали блокирани в зона на военни дейности в Югозападна Сирия, съобщи Би Би Си. Военните работили по искане на Съединени американски щати, Англия, Канада и Германия поради опасения за живота на доброволците. Около 422 “бели каски ” и техните фамилии са евакуирани от израелската войска през Голанските възвишения в Йордания. Външното министерство на кралството удостовери, че ще им даде краткотрайно леговище, а по-късно те ще бъдат преселени в западни страни въз основа на филантропични аргументи.

Въпреки интервенцията армията на Тел Авив уточни, че “продължава политика по невмешателство във военните дейности ” в прилежащата страна.

Организацията “Белите каски ” се разказва като доброволческа, която оказва помощ на цивилни в зони на военни дейности, само че работи единствено на следени от бунтовници сирийски територии. Според режима на президента Башар Асад и неговият най-мощен съдружник в лицето на Русия “Белите каски ” са инструмент за провокации, в това число с химическо оръжие, във въоръжения спор и поддържат връзки с джихадисти. Евакуацията идва дни, откакто съветското Министерство на външните работи предизвести, че “каските ” готвят нова огромна инсценировка, която ще бъде приписана на сирийските управляващи.

“Зад финансираните от западни спонсори “Бели каски ” стоят гръмки провокации в Сирия ”, сподели говорителката на ведомството Мария Захарова.

 19-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР