Преобразената от части фасада на блок № 16 в ж.к.

...
Преобразената от части фасада на блок № 16 в ж.к.
Коментари Харесай

Художници на графити представят проект за обновяване на градската среда в Бургас

Преобразената от елементи фасада на блок № 16 в ж.к. „ Възраждане “ с графити рисунките от създателя Иван Янков – Esteo ще бъдат самобитно открити с спонтанен коктейл с музикално оформление навън в събота от 19:00 часа, пред самия блок .

Всеки, искащ да се причисли, ще има опция да се срещне с създателите на самодейността от Сдружение “Посока Бургас ” , както и с художника на превъзходните рисунки Esteo, да послуша приятна музика и да се зареди с хубаво въодушевление .

„ Цел на взаимната среща е да се опише повече за самодейността, дали ще има продължение, кои ще са идващите планове и тематики “ , разяснява ръководителят на сдружението арх. Емил Бурулянов .

Инициативата за изобразяване на стени и градски пространства „ Изкуство за изкуството “ е естествено продължение на благотворителната галерия „ Еклектика “, извършена през август 2023 година Тя сплоти над 20 актьора , които подариха картините си, с цел да се съберат средства за облагородяване на градската среда на Бургас. Събраните от продажбата на творбите средства се употребяват за изрисуване на фасади и публични пространства от професионални графити актьори.

Инициативата е дело на Сдружение в социална изгода „ Посока Бургас “ и се реализира по концепция на гл. правист на сдружението Ивайло Найденов . „ Посока Бургас “ е гражданска платформа за общественозначими дела, хрумвания и значими планове за града.

Кръводарителите в Бургас избавили живота на 3932 възрастни и 52 деца през предходната година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР