Москва. Последният съветски лидер Михаил Горбачов отдаде почит на бившия

...
Москва. Последният съветски лидер Михаил Горбачов отдаде почит на бившия
Коментари Харесай

AFP: Михаил Горбачов оцени високо ролята на Джордж Буш-страши за слагане край на Студената война

Москва. Последният руски водач Михаил Горбачов отдаде респект на някогашния американски президент Джордж Хърбърт Уокър Буш, който умря в петък на 94-годишна възраст, за ролята му за края на Студената война и го назова " същински сътрудник ", предава AFP .
Горбачов, който е на 87 години, изрази " дълбоки съболезнования " на фамилията на 41-ия президент на Съединени американски щати и на целия американски народ.
Двамата мъже са белязали края на Студената война на срещата на върха в Малта през декември 1989 година, няколко седмици след рухването на Берлинската стена, с поддръжката на американския президент за политиката за отваряне в Съветския съюз и перестройката, инициирана от Горбачов.
" Много от моите мемоари са свързани с този човек, имахме шанса да работим дружно във време на голяма смяна ", в която " всички бяха призовани да поемат тежки отговорности ", сподели Горбачов в цитираните мнения. от организацията Интерфакс. " Това докара до края на Студената война и конкуренцията във въоръжаването ".
" Той беше същински сътрудник ", сподели Горбачов, като отдаде респект на приноса на Джордж Буш-старши за " това историческо достижение ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР