Москва. Поне 153 протестиращи са били задържани в неделя, докато

...
Москва. Поне 153 протестиращи са били задържани в неделя, докато
Коментари Харесай

The Moscow Times: Повече от 150 души са били задържани по време на протести против пенсионната реформа в Русия

Москва. Поне 153 протестиращи са били арестувани в неделя, до момента в който хиляди поддръжници на намиращия се в пандиза опозиционен водач Алексей Навални стачкуваха измежду цяла Русия срещу плануваното нарастване на възрастта за пенсиониране, написа електронното издание на англоезичния съветски вестник The Moscow Times .
След като бяха променени от президента Владимир Путин, промените плануват нарастване на възрастта за пенсиониране за мъжете от 60 до 65 години и за дамите от 55 до 60 години. Предложените пенсионни промени, които сега минават през Народното събрание, смъкнаха с към 15 % рейтинга на утвърждение на Путин. Това е най-непопулярната държавна мярка от 2005 година насам, когато бяха анулирани обществени придобивки от ерата на Съветския съюз, което докара до митинги на пенсионери в цялата страна.
„ OVD-Info “, организация за отбрана на права на индивида, твърди че 153 поддръжници на Алексей Навални са били арестувани от полицията в неделя в 19 града, в това число и някои от най-близките съветници на опозиционния водач.
В Москва, където управляващите отхвърлиха настояването за митинг от поддръжниците на Навални, към 2 000 души се събраха на централния площад Пушкин, оповестиха от вътрешното министерство.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР