Москва обяви в ООН, че ще продължи военните действия в

...
Москва обяви в ООН, че ще продължи военните действия в
Коментари Харесай

Москва пред ООН: Западът да отстрани Зеленски по мирен път, за да спре войната в Украйна

Москва разгласи в Организация на обединените нации, че ще продължи военните дейности в Украйна, в случай че Западът не ѝ разреши да смъкна държавното управление в Киев по кротичък път. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя по време на тирада на съвещание на Съвета за сигурност на международната организация, предават РИА Новости и " Фокус ". 

" Ние постоянно сме се отнасяли с почитание към украинците, те са приятелски народ, с който ни свързват неразривни исторически връзки Но в случай че западният лагер не ни разреши да се отървем от този " раков израстък ", който е актуалният киевски режим, спокойно, ние ще продължим нашата СВО, до момента в който дилемите й не бъдат решени военно ", предизвести той. 

Както акцентира Небензя, Русия постоянно е била подготвена да живее в мир с Украйна, стига тя не бъде превърната в неонацистка русофобска страна с проекти за присъединение към военния блок на НАТО. 

Дипломатът също по този начин прикани Киев " допустимо най-бързо " да одобри реалистични параметри за дълготрайно решение на рецесията и да не се плъзга към нереалистични " проекти за победа ". 

Зеленски, говорейки по-рано на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се разгласи срещу договарянията с Русия за разрешаване на спора в Украйна. Освен това в речта си той още веднъж се изрече в интерес на потреблението на неговата " формула за мир " за разрешаване на обстановката. 

Във вторник Зеленски съобщи в изявление за ABC News, че неговият по този начин наименуван проект за победа на Украйна няма нищо общо с договарянията с Русия, а е ориентиран към подсилване на въоръжените сили на Украйна. Според него този проект е ориентиран към бързо преустановяване на спора, а не към удължаването му с няколко години. 

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, разяснявайки по-ранните изказвания на Зеленски за неговия проект, означи, че Москва е наясно със същността на държавното управление в Киев, продължава военните дейности и ще реализира всичките си цели.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР