Москва обвини днес Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“,

...
Москва обвини днес Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“,
Коментари Харесай

Москва обвини Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“

Москва упрекна през днешния ден Израел, че поддържа „ неонацисткия режим в Киев “, изостряйки нападките си, откакто първият посланик на Русия възроди тайна доктрина, че Адолф Хитлер има и „ еврейска кръв “, съобщи Франс прес.

„ Обърнахме внимание на антиисторическите изказвания на (израелския) външен министър Яир Лапид, които значително изясняват решението на настоящето държавно управление да поддържа неонацисткия режим в Киев “, уточни в официално съобщение съветското дипломатическо ведомство. „ Историята, за злощастие, познава трагични образци на съдействие сред евреи и нацисти “, продължава текстът.

В изявление за италианска медия Лавров съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски се опълчва на изказванията за нацизъм в Украйна с аргумента, че той самият е евреин, само че означи, че „ Хитлер също е имал еврейска кръв “. Историците гледат скептично на тази тайна доктрина, показва Агенция Франс Прес.

" Това е непростимо, скандално изказване, ужасна историческа неточност и ние чакаме опрощение ", разяснява Лапид пред новинарския уебсайт " УайНет ". Да се твърди, че Хитлер е от еврейски генезис, е все едно да се твърди, че евреите сами са се убивали, сподели Лапид. Да се насочат обвинявания към евреите, че са антисемити, е " най-долен расизъм ", добави той. Лапид отхвърли също изказванието на Лавров, че пронацистки детайли управляват украинското държавно управление и военните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР