Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка

...
Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка
Коментари Харесай

Криза в отношенията между САЩ и Русия

Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка против конфискуването на съветска дипломатическа благосъстоятелност в Съединени американски щати. /БГНЕС/  

Това заяви вестник „ Известия “, базирайки се на източници в съветското Министерство на външните работи.

Предвижда се също арест на обекти на американска благосъстоятелност в Русия.

Руската страна е принудена да предприеме такива ограничения поради решението на Вашингтон да не връща собствеността на съветското посолство, което е под арест от предишния декември. Вашингон арестува тази собтвеност предходната година по съмнения, че Русия е правила хакерски офанзиви против американски институции.

Този въпрос не беше решен и на срещата сред президентите Путин и Тръмп в Хамбург. На срещата Съединени американски щати не показаха проект за контролиране на дипломатическата рецесия.

Според източника, решението на Съединени американски щати принуждава Русия да отговори реципрочно – да върне към 30 американски дипломати, работещи в Русия, и да вкара ответни наказания по отношение на американската благосъстоятелност в Русия. Москва не би желала да подхваща сходни ограничения, само че и не може да остави без отговор неприятелските дейности на Вашингтон, означи още източникът.

„ Има предварителна договореност за среща сред зам-министъра на външните работи Сергей Рябков и първия зам-държавен секретар Томас Шенън. Ако компромис не бъде реализират и на нея, ще ни се наложи да предприемем сходни ограничения “, сподели източникът.

В Москва схващат, че рецесията е оставена в завещание от администрацията на предходния президент Обама, само че и Доналд Тръмп не направи нужното за нейното контролиране. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР