Москва/Киев/Лондон. В Камарата на общините в британския парламент допускат, че

...
Москва/Киев/Лондон. В Камарата на общините в британския парламент допускат, че
Коментари Харесай

Взгляд“: Във Великобритания анализират последиците, ако на власт в Украйна дойде проруски кандидат.

Москва/Киев/Лондон. В Камарата на общините в английския парламент позволяват, че спорът в Донбас може да се реши по-скоро, в случай че на идните президентски избори в Украйна властта попадне в ръцете на претендент, който е благосклонен към Русия, написа всекидневникът „ Взгляд “ . Неговата информация се основава на отчет, направен от експерти в библиотеката на Долната камара.
Авторите показват подозрение, че в миналото Украйна ще може да си върне Крим. „ Но във връзка с Донбас обстановката е друга, тя не е толкоз ясна, само че във всеки случай договарянията по-скоро ще се стягат. Само нов и по-дружелюбно надъхан към Русия украински президент, който е подготвен да се откаже от прозападния курс, ще позволи спора».
Те са на мнение, че в случай че има втори тур, „ вероятен е непредвиден поврат “, изключително в случай че „ проруски президент “ обещае да завърши с спора в Донбас и с „ мъчителните пазарни промени “. Според тях най-популярният претендент за президент сега е Юлия Тимошенко. Всички други, в това число и Петро Порошенко, са „ надалеч обратно “.
Според английските анализатори политиката на Тимошенко е „ националистическа и популистка “. По тяхно мнение необходим е „ претендент, който по-слабо организира промените, препоръчвани от Европейски Съюз и МВФ “.
По последни данни водач по рейтинг като президентски претендент продължава да е Юлия Тимошенко. Втори е комикът Владимир Зеленский, а на трето Юрий Бойко, съпредседател на „ Опозиционна платформа:За живот “. Сегашният президент Петро Порошенко минал с една позиция обратно – от четвърто на пето място.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР