Москва има неопровержими доказателства, че предполагаемата химическа атака в сирийския

...
Москва има неопровержими доказателства, че предполагаемата химическа атака в сирийския
Коментари Харесай

Лавров: Имаме неопровержими доказателства, че химическата атака в Сирия е постановка

Москва има неопровержими доказателства, че хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума е режисура. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

По думите му връзка с постановката имат спецслужбите на една страна, " която в този момент се тика в първите редици на русофобската акция ".

Лавров акцентира, че за Сирия е отпътувала задача от специалисти от Организацията за възбрана на химическото оръжие.

" Тя би трябвало да дойде в Дамаск на следващия ден сутринта и ние разчитаме, че тя неотложно ще замине за Дума, където нашите експерти, които обследваха мястото, не отриха никакво удостоверение за нахлуване с химическо оръжие, хлор или каквото и да е друго ", добави той.

Той изрази вяра, че Западът няма да предприеме нищо " рисковано " в Сирия, сходно на случилото се в Либия и Ирак.

" Сега, уповавам се, никой няма да се реши на такава случка. Но по този начин или другояче, даже най-незначителните ексцесии ще доведат до нови талази мигранти към Европа ", съобщи министърът.

Освен това по думите му нестабилната обстановка в Сирия може да докара до доста други " прояви ", които напълно не са нужни нито на Русия, нито на Европа.

На тях може да се радват единствено тези, които " са предпазени от океан и разчитат на удължение на процеса на възобновяване на района, с цел да продължат своите геополитически планове там ", сподели още Лавров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР