Москва е започнала да набира жени за бойни задачи във

...
Москва е започнала да набира жени за бойни задачи във
Коментари Харесай

Руската армия набира жени за фронта, обещава им 2330 долара заплата

Москва е почнала да набира дами за бойни задания във войната ѝ против Украйна, оповестяват съветски медии, представени от ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Интернет порталът " Важни истории " (Important Stories (istories), който претендира да е един от дребното източници на самостоятелна проверяваща публицистика в Русия, написа през вчерашния ден, че дами снайперисти и оператори на дронове се набират за наемническо поделение под командването на съветското министерство на защитата.

 

В публикацията на изданието, озаглавена " Създадени освен за супи и деца. Руски дами към този момент са набирани за бойни специалности, с цел да вземат участие във войната ", се споделя, че дамите се образоват в специфичен снайперистки отряд и като оператори на бойни дронове.

 

Досега дамите в съветската войска са били употребявани единствено като медицински лица и в кухнята, напомня ДПА. На дамите в униформа се предлага шестмесечен контракт с месечна заплата, равняваща се на към 220 000 рубли (2330 долара). В случай на раняване се планува бонус от 1 до 3 млн. рубли, а при положение на гибел на директните им най-близки родственици се изплащат към 5 млн. рубли.

 

Обявите за набиране на личен състав се появиха в съветската обществена мрежа " ВКонтакте ". Един от набиращите личен състав за армията разказал пред istories, че се търсят дами, които към този момент са подготвени да употребяват оръжие. Начинаещите щели да бъдат обучавани в границите на един месец по какъв начин да боравят с оръжие.

 

Русия води война против прилежаща Украйна към този момент повече от 20 месеца. Смята се, че жертвите и от двете страни са доста, показва ДПА. Според оценки на английското министерство на защитата от началото на съветската инвазия в Украйна са убити или ранени сред 240 000 и 290 000 съветски бойци. В това число сред 150 000 и 190 000 души са починали или към този момент не са боеспособни. Британското министерство прецизира, че оценките му не включват бойците от наемническата група " Вагнер ", или наказаните, които са били наложително изпратени на фронта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР