Москва е стартирала военна програма за събиране на разузнавателни данни

...
Москва е стартирала военна програма за събиране на разузнавателни данни
Коментари Харесай

Русия готви саботажи срещу критични обекти в Северна Европа

Москва е стартирала военна стратегия за събиране на разследващи данни за вятърни паркове, газопроводи, захранващи и интернет кабели във водите към Дания, Норвегия, Финландия и Швеция, които може да бъдат употребявани за възможен бойкот на сериозната инфраструктура. Това разкрива нова документална поредност на националните малките екрани на Дания, Швеция и Норвегия - DR, NRK и SVT, както и на финландската медия Yle, предава.

Според разследващи служби и специалисти за картографирането са задействани огромен брой военни и цивилни кораби, които плават из скандинавските води и разкриват какво се крие на дъното на морето и по какъв начин е обвързвана инфраструктурата на страните от района.

По думите на източници на медиите задачата на руснаците е да възнамеряват бойкот против скандинавските страни, в това число посредством спиране на кабелите за зареждане и данни през Атлантическия океан и до останалата част от Европа.

В случай на спор със Запада Москва ще е готова и ще знае къде тъкмо да се намеси, в случай че желае да сковава датското общество, твърди Андерс Хенриксен от Датската полицейска разследваща работа (PET).

Военната стратегия е централна за подготовката на Русия за огромен спор със Запада, уверени са събеседниците на медиите. За разкриването й са съдействали прихванати връзки на кораби от съветския флот. От тях излиза наяве, че във водите в района плават " кораби признаци “, т.е. такива, които са изключили транспондерите си и по този метод не може да бъде засечено местоположението им.

Като образец за подобен транспортен съд медиите показват " Адмирал Владимирски “. Официално той се занимава с изследователна активност, само че съгласно източници на DR се употребява и за разузнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР