Москва е благодарна на Пекин за реалистичната позиция по отношение

...
Москва е благодарна на Пекин за реалистичната позиция по отношение
Коментари Харесай

Русия приветства готовността на Китай да помогне за разрешаване на кризата в Украйна

Москва е признателна на Пекин за реалистичната позиция във връзка с Украйна и приветства готовността му да взе участие в разрешаването на рецесията, декларира съветският президент Владимир Путин в публикация за китайския в. " Женмин жибао " в навечерието на тридневното посещаване на китайския президент Си Цзинпин в Русия, което стартира през днешния ден. 

Путин написа, че обстановката в Украйна може да бъде позволена по политическо-дипломатически път, само че процесът зависи от единодушието на останалите за " сериозен разговор с отчитане на действителностите ", оповестява ТАСС.

В публикацията си съветският президент още веднъж повтаря тезата си, че Западът е разпалил спора в Украйна в опит да резервира световното си владичество и еднополюсния международен ред. От друга страна, написа Путин, Русия и Китай " поредно се афишират за основаването на по-справедлив многополюсен международен ред, учреден на интернационалното право, а не на някакви " правила ", обслужващи потребностите на " златния милиард ".

Руският президент декларира, че НАТО жестоко нарушава правилото за неделимостта на сигурността. " Дълбоко сме обезпокоени от безотговорните и напряко рискови дейности, които могат да подкопаят световната нуклеарна сигурност ", написа Путин в нова косвена опасност за опцията от приложимост на нуклеарни оръжия.

Путин дефинира руско-китайските връзки като " крайъгълен камък " на районната и на световната непоклатимост и като пример за хармонично съдействие сред огромни страни.

В публикацията си той прави прогнозата, че стокообменът сред Русия и Китай още тази година може да надвиши 200 милиарда $. Освен това, написа Путин, делът на разплащанията в национални валути нараства, което прави двете страни " по-суверенни ".

Руският президент дефинира газопровода " Силата на Сибир " за доставка на съветски газ в Китай като " договорката на века ". Той показва, че нараства износът на съветски петрол и въглища за Китай. Като други сфери на сполучливо съдействие Путин загатва строителството на енергийни мощности в Китай с присъединяване на съветски експерти, взаимните планове в промишлеността и селското стопанство, развиването на нови технологии и съдействието в космоса.

Руския президент дефинира Си Цзинпин като " добър остарял другар ", с който го свързват " най-топли връзки ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР