Москва. Деветата среща на върха на страните от БРИКС (Бразилия,

...
Москва. Деветата среща на върха на страните от БРИКС (Бразилия,
Коментари Харесай

Владимир Путин: БРИКС: Към нови хоризонти на стратегическото партньорство

Москва. Деветата среща на върха на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) ще се организира в град китайския град Сямън, на 4-и и 5-и септември. Смятам, че е значимо, по този случай, да показва визията на Русия за съдействието в границите на тази огромна и уважавана организация и да споделя мнението си за бъдещето на нашето по-нататъшно съдействие, в публикацията оповестена в китайското издание Xinhua.
Иска ми се да стартира, като изкажа възхищението си от големия принос на Китай, като ротационен ръководител на организацията за настоящата година, който разреши на страните от БРИКС, групово да се придвижат напред във всички основни сфери на партньорството ни, в това число политически, стопански и културно. Освен това, групата на петте страни, ускори доста своите позиции на международната сцена.
Радващо е, че дейностите ни са учредени на правилата на тъждество, почитание за мнението на сътрудниците и консенсуса, това е доста значимо. Вътре в БРИКС, никой не постанова решението си на другите. Когато се появят разлики в мненията на членовете, ние работим търпеливо и деликатно, с цел да ги координираме. Тази отворена и учредена на доверие, атмосфера способства за сполучливото осъществяване на нашите задания.
Русия цени високо многостранното съдействие, което се разви в БРИКС. Конструктивното партньорство, сред нашите страни, на интернационалната сцена има за цел да сътвори многополярен свят и равни условия за развиване на всички.
Русия поддържа близката съгласуваност във външната политика на страните от БРИКС, най-много в Организация на обединените нации и Г-20, както и в другите интернационалните организации. Ясно е, че единствено взаимните старания на всички страни могат да оказват помощ за постигането на световна непоклатимост и за намирането на решения за многото остри спорове, в това число в Близкия Изток. Искам да кажа, че главно с помощта на напъните на Русия и на други заинтригувани страни, бяха основани условия за подобрението на обстановката в Сирия. Ние нанесохме заплашителен удар по тероризма и положихме основи за започването на развой на политическо решение на спора и връщането на сирийския народ към спокойно битие.
Въпреки това, битката против терористите в Сирия и други страни и райони, би трябвало да продължи. Русия приканва за прекосяване от диспути, към основаването, на процедура, на необятен контратерористичен фронт, който да е учреден въз основата на интернационалното право и ръководен от Организация на обединените нации. Естествено, ние ценим високо поддръжката и помощта на нашите сътрудници от БРИКС в това отношение.
Искам да кажа няколко думи и за обстановката на Корейския полуостров, където напрежението ескалира в последно време и обстановката е стигнала до прага на широкомащабен спор. Русия има вяра, че политиката на използване на напън над Пхенян, в опит да бъде заставен да спре нуклеарната и ракетната си стратегия е в неверната посока и е неправилен. Проблемите на района могат да бъдат решени единствено посредством пряк разговор, сред заинтригуваните страни, без слагането на предварителни условия. Провокациите, натиска и милитаристката и обидна реторика водят към задънена улица.
Русия и Китай сътвориха проект за позволение на спора на Корейския полуостров, който е планиран по този начин, че да способства последователното понижаване на напрежението и планува основаването на механизъм за установяването на постоянен и нескончаем мир и сигурност.
Русия, също по този начин, приканва за насърчаването на взаимоотношението сред страните от БРИКС в областта на световната осведомителна сигурност. Ние предлагаме да обединим напъните си, с цел да създадем юридическа база за подпомагане и в следствие да изготвим и приемем универсални правила за отговорно държание на страните в тази сфера. Голяма стъпка в това отношение би било подписването на междуправителствено съглашение на страните от БРИКС за световната осведомителна сигурност.
Искам да посоча, че с помощта на самодейността на Русия, беше призната тактика на БРИКС за Икономическо партньорство, по време на срещата на върха в град Уфа, през 2015-а година и тя се ползва сполучливо. Надяваме се да можем да обсъдим нови огромни задания за партньорство в региона на търговията, вложенията и промишленото съдействие на срещата на върха в Сямън.
Русия е заинтригувана в насърчаването на икономическото съдействие сред страните-членки на БРИКС. Наскоро пристигнаха вести за съществени на практика достижения, най-много стартирането на „ Новата банка за развиване “(НБР). Тя към този момент утвърди седем капиталови плана, които се реализират в страните от БРИКС и са на стойност над 1,5 милиарда $. През тази година, НБР утвърди и втори пакет от капиталови планове, на стойност към 2,5-3 милиарда $ общо. Убеден съм, че тяхното използване освен ще даде подтик на нашите стопански системи, само че и ще насърчи интеграцията сред страните ни.
Русия споделя опасенията на членките на БРИКС, за несправедливостта на световната финансова и икономическа архитектура, която не регистрира възходящата тежест на разрастващите се стопански системи. Готови сме да работим, дружно с нашите сътрудници, с цел да преодолеем несъразмерната доминация на стеснен брой аварийни валути. Освен това, ние ще работим и за по-балансирано систематизиране на квотите и тежестта на гласовете в Международния валутен фонд и Световната банка.
Сигурен съм, че страните от БРИКС ще продължат да работят консолидирано против протекционизма и новите бариери, които се слагат пред световната търговия. Ние ценим консенсуса, сред страните от организацията, по този въпрос, което ни разрешава по-настойчиво да пазиме основанията на свободна, равнопоставена и взаимно преференциална многостранна комерсиална система и да укрепяваме ролята на Световната комерсиална организация (СТО) като основен регулатор на интернационалната търговия.
Инициативата на Русия, за насърчаване на съдействие, сред страните от БРИКС, във връзка с антимонополните организации, цели да сътвори ефикасни механизми за окуражаването на здравословната конкуренция. Крайната цел е да бъде основан пакет от взаимни ограничения, които да работят против реализирането на рестриктивни бизнес практики, от страна на огромните интернационалните корпорации и трансгранични нарушавания на разпоредбите за конкуренция.
Искам да привлека вниманието ви към съветската самодейност за основаването на научна платформа за проучване на силата на страните от БРИКС. Ние имаме вяра, че това би ни разрешило да съпоставяме информацията си, анализите и научните действия, в полза на петте членки на организацията, което би довело, в последна сметка, би улеснило реализирането на взаимни енергийни капиталови планове.
Друг приоритет е подобряването на взаимоотношението в областта на дребния и междинния бизнес. Ние имаме вяра, че би трябвало да бъдат интегрирани националните бази данни и интернет запаси, за основаването на взаимовръзки и приемането на елементарен достъп до комерсиална информация, както и продан на данни за виновни сътрудници.
Русия е бранител на публично-частния разговор „ Жените и стопанската система “. Тази самодейност дава опция за провеждането на постоянни диспути сред членовете на бизнес организациите и експертните общества, женските асоциации и държавните организации на страните от БРИКС. Първата сходна среща, беше извършена в град Новосибирск, на 4-и юли 2017 година, в коридорите на Първия интернационален женски конгрес на Шанхайската организация за съдействие и страните-членки на БРИКС. Още една обвързвана концепция е да бъде основан Женски бизнес клуб на БРИКС, който да играе ролята на мрежа за продан на професионален опит сред дамите, занимаващи се с бизнес, като това може да бъде реализирано, като се сътвори профилиран информативен запас в интернет.
Сред другите ни цели са съдействието в науката, технологиите, нововъведенията, модерната медицина. Нашите страни имат огромен капацитет в това отношение, което приказва за солидната и взаимнодопълваща се научна база, неповторими механически достижения, кадърен личен състав и големи пазари за наукоемки артикули. Предлагаме да бъдат разисквани, на идната среща на върха, пакет от ограничения, които да понижат опасността от инфекциозни болести и да основават нови лекарства, които да предотвратяват и да се борят с епидемиите.
Вярвам, че нашето подпомагане в филантропичната сфера има отлични вероятности. Докато тече работата по използването на Междуправителственото съглашение за съдействие в областта на културата на страните от БРИКС, се надяваме, че нашите сътрудници ще вземат присъединяване в интернационалните състезания за млади поп реализатори – „ Новата вълна “ и „ Новата вълна младши “. Освен това, ние придвижваме самодейността за основаването на обща телевизионна мрежа на страните-членки на БРИКС.
Позицията на Русия е за засилванена партньорството сред страните от БРИКС в сферите на политиката, стопанската система, културата и други. Готови сме да работим заедно, с нашите сътрудници, за насърчаването на демокрацията и за усилването на здравословните трендове в интернационалните връзки, твърдо учредени на интернационалното право. Убеден съм, че срещата на върха в Сямън ще спомага за оживлението в нашите страни и ще помогне в напъните за намирането на решения на провокациите на XXI век, както и ще издигне съдействие сред членките на БРИКС на по-високо равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР