Москва. Държавната корпорация Ростех“ е готова да продаде изтребители Су-35

...
Москва. Държавната корпорация Ростех“ е готова да продаде изтребители Су-35
Коментари Харесай

ТАСС: Русия е готова да продаде изтребители Су-35 на Турция

Москва. Държавната корпорация „ Ростех “ е подготвена да продаде изтребители Су-35 на Турция при положение на подобаващ интерес от турска страна, съобщи в четвъртък началникът на компанията Сергей Чемезов, представен от ТАСС .
„ Ако нашите турски сътрудници изявят предпочитание, ние сме подготвени да доставим Су-35 “, цитира думите му пресслужбата на „ Ростех “.
По-рано на 17 юли, прессекретарят на Белия Дом заяви в документално заявление, че решението на Турция да придобие съветски зенитно-ракетни системи С-400 прави невероятно по-нататъшното й присъединяване в програмата за основаване на американските изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35.
В четвъртък Министерството на външните работи на Турция се обърна към Съединени американски щати с апел да се откаже от решението за изключване на страната от програмата за F-35.
Свръхзвуковият съветски изтребител от потомство 4++ Су-35С е създаден въз основата на Су-27.; Су-35С тежи 19 т., практическият таван е 20 хиляди метра, оптималната скорост – 2,5 хиляди км/ч, екипаж – един човек. Въоръжение – авио оръдие с диаметър 30 мм, до 8 тона военен товар (ракети и авиобомби от друг вид).

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР