Москва. Брюксел трябва да оправдае действията на Вашингтон, пише председателят

...
Москва. Брюксел трябва да оправдае действията на Вашингтон, пише председателят
Коментари Харесай

Константин Косачов за ДРСМО: Брюксел трябва да оправдае действията на Вашингтон

Москва. Брюксел би трябвало да оправдае дейностите на Вашингтон, написа ръководителят на Комисията по външните работи на Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) в съветският вестник “Росийская газета “ . Материалът е показан без редакторска интервенция.
Очевидно Европейският съюз продължава да се придържа към правилото „ от болната глава към хубавичко “. Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Русия да откри " дейно решение заради опасенията за развиването на ракетата 9М729 ", тъй като, както споделят те, Европейски Съюз се тревожи за ориста на Договора за унищожаване на ракетите със междинен и по-малък обхват (ДРСМО)и показва страдание за решението на Русия да прекрати осъществяването на отговорностите си според актуалното съглашение.
Дори не знам дали е належащо да подсещаме на Брюксел, че Съединените щати се отдръпнаха едностранно от съглашението през февруари, а съветският президент Владимир Путин е подписал закона за прекъсването на ДРСМО едвам през юли? Нещо ми споделя, че те знаят за него. И в случай че се обръщат към Русия, то е точно тъй като е по-удобно, а не тъй като виновността е в Русия. Същата е тактичност на Европейски Съюз по отношение на украинския въпрос: по-удобно е да се постановат наказания против Русия, в сравнение с да се спре войната в Донбас с един апел към Киев и да се насърчи украинското управление да стартира разговор с другата страна на борбата.
Ето за какво всички тези апели от рода „ ускоряват нашата угриженост ” имат нулева практическа стойност, защото имат една единствена цел: да обвинят Русия в обстоятелството, че ДРСМО скоро ще престане да съществува поради нея. За скрият един явен факт от обществеността: Договорът ще влезе в историята единствено тъй като една от страните го напусна и отхвърли да организира договаряния с другата страна по този въпрос. И всички други тематики са от Лукавия.
Когато Могерини приказва за нуждата от " основни и транспарантни дейности " от страна на Москва, за инспекция на спазването на наредбите на ДРСМО, бих желал да попитам какъв брой представители на Европейския съюз бяха на презентацията, проведена от нашето Министерство на защитата, отдадена на самата ракета, която в този момент провокира толкоз дълбоки опасения. Това единствено удостоверява, че самата ракета не е забавна за Брюксел - тя би трябвало да оправдае разрушителните дейности на Вашингтон, както всъщност направи и с отдръпването на Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия, а в други случаи.
Ето за какво, когато Могерини декларира с възторг, че Европейски Съюз ще „ приветства ранен и деен разговор за бъдещето на новия контракт след 2021 година и за други механизми за надзор на въоръжаването “, ще подвигна двете си ръце „ за “. Също по този начин бихме приветствали подобен разговор и го предлагаме както от февруари, по този начин и от по-рано. Но има един колорит: за разговор, както и за танго, са нужни двама. И в случай че една страна е съгласна, тогава би трябвало да убедиш другата страна. Но за това Брюксел, несъмнено, ще би трябвало да се откаже от васалната дипломация и да се опита да увеличи гласа си против най-близкия си съдружник. Разбирам, че е неприятно, само че няма други благоприятни условия: да запазим Договора или да продължим с безсмислени апели към Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР