Московското летище Внуково въвежда режим на престой за служителите на

...
Московското летище Внуково въвежда режим на престой за служителите на
Коментари Харесай

Московското летище Внуково обяви режим на престой на служителите си |

Московското летище Внуково вкарва режим на престой за чиновниците на фона на " сложната обстановка " в авиационната промишленост и съкращаването на разноските , съобщиха от пресслужбата на летището за Интерфакс.

" Летище Внуково е насила да редуцира разноски. Част от личния състав е скъсен, въведен е режим на престой, а на чиновниците е препоръчана работа на ненапълно работно време заради пониженото натоварване ", обявиха от пресслужбата.

Освен това на чиновниците на летището ще бъдат изплатени две трети от заплатите им по време на престоя. Служителите ще запазят работните си места и правото си да употребяват VHI.

След съветското навлизане в Украйна страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати и техните сътрудници затвориха въздушното си пространство за съветски самолети, а западните лизингодатели бяха задължени да прекратят договорите с самолетни компании от Русия и да изискат връщането на наетите самолети.

От своя страна Федералната организация за въздушен превоз забрани полетите на самолетни компании от страни, които са наложили ограничавания на съветските превозвачи. Агенцията предложи на локалните компании, които имат самолети на лизинг в чужбина, да преустановят всички полети в чужбина.

През март, на фона на спада на въздушния трафик заради глобите против Русия, летище Шереметиево и неговите дъщерни сдружения изпратиха 20% от чиновниците в престой.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР