Московският международен дом на музиката (ММДМ) бе домакин на музикална

...
Московският международен дом на музиката (ММДМ) бе домакин на музикална
Коментари Харесай

В Москва се проведе концерт в чест на 140-годишнината от Освобождението на България от османско иго

Московският интернационален дом на музиката (ММДМ) бе хазаин на музикална вечер " В единение на властта ", отдадена на 140-годишнината от освобождението на България от османско иго,съобщава сътрудник на ТАСС.

В началото на тържественото събитие българският дипломат в Руската федерация Бойко Коцев се обърна към гостите с приветствена тирада, която означи, че общата историческа памет на народите на Русия и България " е скрепена от подвиг ". " Тя е скрепена с кирилицата, която е минала от България и се е популяризирала в други славянски страни ", продължи той. " Тя е обвързана с обща нематериалност ".



" Символично, днешната ни музикална намира се организира в една година, оповестена за година на европейското културно завещание. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз работи предпочитано и за да разпространява достиженията на европейското културно завещание като значим фактор за задълбочаване на междукултурния разговор и за поощряване на доближаването и мирното съдействие сред народите ", сподели още дипломатът.

На сцената на Камерната зала на ММДМ бяха показани солистите на Оркестъра на Българското национално радио под управлението на доктор Дмитрий Христов, солистите на хор " Мистерията на българските гласове ", както и Държавният оркестър " Гусляри на Русия " от Московската държавна филхармония.

Артистите извършиха 20 музикални композиции и песни с националните претекстове от двете страни. След завършването на главната стратегия на концерта съветски и български музиканти извършиха известната ария " Подмосковные вечера ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР