Московският и на цяла Русия патриарх Кирил пристига на посещение

...
Московският и на цяла Русия патриарх Кирил пристига на посещение
Коментари Харесай

Руският патриарх пристига у нас за честванията на 3 март

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил идва на посещаване у нас във връзка 140 години от Освобождението на България.

На Летище София той ще бъде посрещнат от вицепрезидента Илияна Йотова. Сред посрещачите са Техни Високопреосвещенства: Старозагорският митрополит Киприан - ръководител на комисията по посрещането и членове на комисията: Русенският митрополит Наум, Врачанският митрополит Григорий, Мелнишкият свещеник Герасим, архимандрит Василий. Сред представителите на страната в церемонията по посрещането ще са Емил Христов, зам.-председател на Народно събрание и Емил Велинов, шеф на дирекция вероизповедания към Министерски съвет, оповестиха от Светия Синод.

На летището съветският патриарх ще направи изказване за медиите. По-късно българският патриарх Неофит дружно с митрополитите членове на Св. Синод и епископите ще посрещат патриарх Кирил в Синодалния параклис „ Св. Цар Борис-Михаил ”. Там ще бъде отслужен молебен от съветския патриарх. След това двамата патриарси ще произнесат приветствени слова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР