Московската фондова борса заработи отново и на руския фондов пазар

...
Московската фондова борса заработи отново и на руския фондов пазар
Коментари Харесай

Московската фондова борса заработи отново

Московската фондова борса проработи още веднъж и на съветския фондов пазар настана същинско раздвижване , написа съветската работа на Би Би Си.

Индексът на Московската борса се увеличи с п очти 9,5% до 11,20 ч. московско време (10:20 българско време) . Това е първата търговия с съветски акции от съвсем месец, когато Централната банка на Русия ги спря, откакто акциите внезапно поевтиняха на фона на войната с Украйна.

Сред водачите в растежа са " ФосАгро ", който нарастна с 28%, както и " Новатек " и " Татнефт " - книжата им са нарастнали надлежно с 23% и съвсем 22%. Всички тези компании не попадат под глобите на западните страни.

Има и новобранци, да вземем за пример " Аерофлот ", който загуби част от самолетите си и изгуби опцията да лети до главните си дестинации - акциите му паднаха с повече от 10%.

На този декор рублата се ускорява по отношение на еврото и $. Доларът коства малко повече от 96 рубли, до момента в който еврото падна с 2,4 рубли до 105,6 рубли.

Инвестиционната компания BCS написа в своя " Телеграм " канал, че от самото отваряне на търговията се следят огромни предложения за покупка на скъпи бумаги, като търсенето на множеството от тях надвишава предлагането.
 Русия ще обслужва в рубли държавния си дълг
Русия ще обслужва в рубли държавния си дълг

$300 милиарда от златните и валутните й запаси са блокирани от глобите

BCS допуска, че на пазара работи главен състезател - и това е съветското министерство на финансите . Министерството на финансите ще отпусне 1 трилион рубли от Фонда за национално богатство за назад изкупуване на съветски акции. Ако анализаторите на BCS са прави и Министерството на финансите влезе на съветския пазар с покупки, тогава можем да кажем, че страната просто изкупува скъпи бумаги на съветски компании, които са поевтинели. Това може да се назова частична национализация . Правителството към момента не е оповестило проекти за излизане от акциите на тези компании след стабилизиране на обстановката.

Присъствието на страната в съветската стопанска система към този момент е доста високо. А заради ограниченията за поддръжка може да стане още по-високо.

Фондът за национално богатство се трансформира в главния лост за избавяне на съветската стопанска система - от него ще се вземат пари за поддръжка на бизнеса, изкупуване на акции на компанията. Правителството не се отхвърля от скъпи инфраструктурни планове, оповестени още преди войната.
 Край на Путиновата непоклатимост. Въпросът е за какъв брой дълго
Край на Путиновата непоклатимост. Въпросът е за какъв брой дълго

През годините на високи цени на петрола Русия е натрупала много огромни запаси, само че и няма страна под толкоз доста санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР