Мощта на САЩ и Европа избледнява, пише The Washington Post.

...
Мощта на САЩ и Европа избледнява, пише The Washington Post.
Коментари Харесай

Западът доминира два века, но скоро песента му ще бъде изпята

Мощта на Съединени американски щати и Европа избледнява, написа The Washington Post. Това значително се дължи на бързия растеж на Китай и другите разрастващи се страни. Тези страни към този момент са задоволително мощни, с цел да устоят на общата мощност на Запада в спора му с Русия. Затова Съединени американски щати би трябвало да създадат всичко допустимо не да ги отчуждават от себе си, а да ги привлекат на своя страна, написа създателят. Единството на западните демокрации в отговор на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна е поразително и от дълго време назряло. Именно икономическата мощност разреши на Европа и Съединените щати да преобладават на планетата. Развитието на актуалната просвета и индустриалната гражданска война дадоха на Европа и Америка икономическата опция да показват голяма военна мощност.

В резултат на това те сложиха по-голямата част от планетата под собствен надзор - постоянно принуждавайки страни като Китай да се подчинят. Разпадът на Съветския съюз през 1991 година удостовери това владичество и способства за неговото разпространяване. Бившите руски спътници в Източна Европа се причислиха към Европейския съюз, до момента в който други страни либерализираха стопанските системи си и станаха търговски сътрудници на Запада.

През 2000 година страните, които в този момент постановат наказания на Русия - Европейският съюз и множеството страни от НАТО, както и Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Тайван, Швейцария и Сингапур - създават 79,4% от международния Брутният вътрешен продукт. Към 2020 година същите тези страни създават единствено 60,4% от международния Брутният вътрешен продукт. Голяма част от това се дължи на бързия напредък на Китай, а Индия и другите разрастващи се страни също порастват по-бързо от Запада. Поради това доста от тях се въздържаха по време на гласуването за приемане на резолюциите на Организация на обединените нации, осъждащи специфичната интервенция на Путин, и отхвърлиха да наложат наказания против Москва

Фокусирайки се върху 30-те най-хубави стопански системи, Международният валутен фонд пресметна, че страните, налагащи наказания на Русия, в този момент съставляват 64,9% от икономическото произвеждане. До 2040 година се планува Китай и Индия да имат по-голям Брутният вътрешен продукт по покупателна дарба от Съединените щати и осемте други огромни санкциониращи страни, взети дружно.
Добавете към това другите разрастващи се страни като Бразилия, Мексико, Индонезия и Турция и салдото на силите в света ще се промени още по-значително. Ако страните, които през днешния ден не постановат наказания на Русия, основат неофициален съюз, за ​​да се конкурират със Запада и да го изместят, 21-ви век ще бъде век на възходящо политическо и военно напрежение.

Западът бе международен водач повече от два века.Ако той не се приспособява в този момент и не се приготви за бъдещето, днешните солидарни ответни дейности във връзка с Русия може да се трансформира в лебедовата ария на Запада.

Източник: washingtonpost.com/ превод News Front
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР