Мощността на някои съвременни суперавтомобили и хиперавтомобили е на границата

...
Мощността на някои съвременни суперавтомобили и хиперавтомобили е на границата
Коментари Харесай

10-те най-мощни автомобили за 2023-а

Мощността на някои модерни суперавтомобили и хиперавтомобили е на границата на парадокса. Ето по какъв начин се съпоставят най-хубавите от най-хубавите.

Съвременният авто пазар е цялостен със съществено бързи коли на всевъзможни цени. Някои от най-мощните коли под 50 000 $, като Toyota Supra J29/DB от 2022 година (наричана също Toyota GR Supra на останалите пазари) и шестото потомство на Chevrolet Camaro SS от 2023 година Но когато става въпрос за чиста мощ, тези коли наподобяват като „ анемични небогати родственици “ спрямо машините в този лист.

Разбира се, тези коли не са подобаващи да си вземеш децата от градина, да отидеш на пазар в КОООП-а и тн. Те са спортни коли и суперавтомобили, насочени към достиженията, времената от 0 до 100 и тн. Те са предопределени да обезпечат оптималната тръпка без значение от парите.

Най-мощният сериен автомобил в света сега е Lotus Evija. Същият автомобил е и този с най-голяма мощ в сериен автомобил към днешна дата. В последна сметка ще се появи по-нов състезателен автомобил, който ще заеме мястото му на върха. При това състояние ето по какъв начин наподобяват 10-те най-мощни автомобила на пазара през днешния ден.

10. Lamborghini Countach LPI 800-4 – 803 к.с.

Като правоприемник на истинския модел Countach, който беше доста известен през 80-те години, новата версия на емблематичния Countach на Lamborghini ще би трябвало да се оправя с огромни упования. 

Запазвайки разпознаваемия си клиновиден дизайн със заострена предница, новата осъвременена итерация на Countach е едно от новите хибридно-електрически оферти на компанията със средноразположен мотор.

Въпреки че не доближава четирицифрени цифри, мощността от 803 к.с. под капака му не е нещо, за което да се кихне. Произведени са 112 бройки, които са продадени на клиенти, като по този метод се отдава респект на истинския номер на модела LP 112 на Countach по време на личното му произвеждане. 

Новият автомобил “лъха на ” 80-те години, само че с осъвременен жанр и усъвършенствана продуктивност в хибридна настройка.

9. Ferrari 296 GTB – 819 к.с.

Ferrari 296 GTB (Grand Turismo Berlinetta), е отговорът на италианския производител на суперавтомобили на конкурентните компании, които изпомпват свои лични хибриди. Plug-in хибридът се предлага в две версии: „ GTB “ в общоприета настройка купе, до момента в който „ GTS “ е кабриолет със сгъваем корав покрив.

Освен че е хибрид, „ 296 “ се отличава с това, че е първият модел на Ferrari с V6 мотор и се смята за автомобил от „ начално равнище “ на Ferrari. Моделът 296 генерира 819 к.с., което не е по никакъв начин неприятно за хипотетичен хибриден автомобил от начално равнище.

Забележително е, че през 2021 година 296 се появи в известната видеоигра Fortnite като рекламно съдействие с Epic Games.

8. Tesla Model X Plaid – 1020 к.с.

За тези, които търсят електрически SUV, който може да създаде 4-цифрена мощ, Tesla Model X Plaid е един от най-хубавите избори на пазара през днешния ден.

Итерацията от 2023 година е превъзходен избор за тези водачи, които към момента желаят да се забавляват с шофирането, като в същото време могат да транспортират четиричленно семейство с малко в допълнение пространство за багаж и други дреболии.

Развивайки невероятните 1020 к.с. за EV SUV, последният модел е един от най-хубавите модели коли на Tesla досега. Един ден можете да се състезавате с него на писта, а на идващия ден да вършите фамилни действия без проблеми.

А с помощта на това, че е електрически автомобил, той способства за по-малко замърсяване спрямо бензиновите си събратя.

7. Dodge Challenger Demon SRT 170 – 1025 к.с.

Шофьорите, които се занимават с мил надпревари, ще харесат това предложение на Dodge, защото то крещи от мощност с неповторимата си конфигурация, като има по-широки задни гуми, които наподобяват на сликовете, с които са оборудвани драгстерските коли за мил надпревари.

Моделът Challenger Demon SRT 170 е усъвършенстване на осъществяването на базовия модел Challenger.

В итерацията на Demon SRT 170 от 2023 година има 1025 к.с., създавани от модифициран мотор Hellcat V8. Моделът 170 дължи името си на 170-октановата горивна примес с етанол, която употребява, с цел да реализира оптималната си мощ.

Но автомобилът към момента може да употребява 91-октанов бензин, като създава малко по-ниска мощ от 900 к.с.

6. Mercedes-AMG One – 1049 к.с.

Стремейки се да придвижи технологията от Формула 1 в шосеен състезателен автомобил, който да може да се купи от състоятелен водач, Mercedes-AMG ONE (R50; преди този момент наименуван Project One) е един опит на компанията на пазара на плъгин хибридни спортни коли.

Сега той е прочут и прочут на почитателите на спортните игри, защото стана корица на Forza Horizon 5 за серията конзоли Xbox.

Произвежда 1049 к.с. със своя хибриден мотор, който се употребява и при спортния автомобил Mercedes-AMG F1 W06, AMG One ще се нуждае от възобновяване на мотора на всеки 50 000 км. След толкоз моторът става на хрупанка.

Освен мотора, доста от неговите елементи и характерности на спортния автомобил от Формула 1 W06.

5. Aston Martin Valkyrie 1160 к.с.

Сътрудничество сред Aston Martin и Red Bull Racing Advanced Technologies, Valkyrie е хибриден състезателен автомобил, насочен към пистата, който е изненадващо използван на републиканската пътна мрежа. 

Нямаме самообладание наследник на заслужил олигарх да ни покаже по какъв начин може да се пръсне карбоновото купе на някой каменист бряг с плажуващи на Южното Черноморие.

Преди това наименуван AM-RB 001 и Nebula, съдействието цели Valkyrie да бъде най-бързият махленски законен шосеен автомобил, който лидерът може да закупи.

Избраното име на автомобила продължава традицията на Aston Martin да кръщава своите спортни коли с буквата „ V “. Следващият взаимен автомобил, който двете компании ще произведат, към този момент е наименуван „ Valhalla “, продължавайки традицията.

Двете компании майки на плана чакат, че Valkyrie ще изпревари конкуренцията с мощния си мотор с мощ 1160 к.с., мощно аеродинамичния дизайн на каросерията и ориентираните към пистата ръководство и показване.

4. Bugatti Chiron Super Sport 300+ 1 578 к.с.

Като високоефективен вид на към този момент мощния Bugatti Chiron, разновидността Super Sport 300+ прибавя още мощ към базовите характерности на Chiron. В резултат на това моторът му е с мощ 1578 к.с., което обезпечава чудовищна мощ, която лидерът може да управлява и с която да си играе. 

Въпреки това, сходно на доста други основани мощни спортни коли, Super Sport 300+ има лимитирана серия от единствено 30 бройки като част от 110-годишнината на Bugatti.

За да отличи Super Sport от своите сходни на външен тип събратя прототипи, Bugatti конструира каросерията от въглеродни нишки с лаково покритие.

Върху каросерията са нанесени някои присъщи оранжеви линии, напомнящи за дизайнерските решения, следени при Veyron Super Sport World Record Edition и Grand Sport Vitesse World Record Car.

3. Koenigsegg Jesko & Gemera 1603 к.с. и 1700 к.с.

Koenigsegg предлага не един, а два спортни автомобила в своята гама, които доближават мощ от 1700 к.с. Първият е Jesko със средноразположен мотор, а вторият е 4-местният Gemera. 

Първият сега е в произвеждане, до момента в който вторият се чака да се появи на пазара през 2024 година Gemera е първият автомобил на Koenigsegg с четири места, до момента в който предходните оферти на шведската компания бяха спортни коли.

Jesko генерира 1603 к.с., до момента в който Gemera – 1700 к.с. Разликата в конските сили може и да не е толкоз огромна, само че заради това какъв брой друг е всеки автомобил, ще има забележима разлика, когато става въпрос за цялостното показване и ръководство на автомобила.

2. Hennessey Venom F5 1817 к.с.

Другият американски състезателен автомобил в този лист, Hennessey Venom F5 от 2023 година, има голямо количество мощ в средноразположения си мотор – по-точно 1817 к.с.

Hennessey има за цел да доближи оптималната скорост, надвишаваща 482 км в час, заради което именува автомобила като отпратка към торнадото F5 и неговия най-голям клас.

Постигайки тази оптималната скорост, компанията ще реализира купата за основаване на най-бързия сериен автомобил в света.

Само 24 бройки са напуснали фабриката за своята итерация през 2023 година, а през 2021 година към този момент е доказано, че всички бройки за 2023 година са продадени сполучливо. Това трансформира Venom F5 в евентуално доста издирван автомобил, в случай че бъде продаден от своя притежател.

1. Lotus Evija 2011 к.с.

Като първият електрически състезателен автомобил за Lotus Cars, Evija е най-мощното им предложение за състезателен автомобил до момента. Преди това с кодови имена „ Type 130 “ и „ Omega “, Evija ще се причисли към други спортни коли в категорията на лимитираните серии.

Компанията майка ще създаде общо единствено 130 бройки. Тъй като автомобилът е електрически автомобил, той се отхвърля от обичайния блок на мотора и го заменя с акумулаторна батерия с потенциал 70 kWh (250 MJ).

Всяко колело разполага със личен електромотор, чиято обща мощ е 2011 к.с. Lotus съобщи, че Evija ще доближава оптималната скорост от 350 км/ч.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР