Мощният тихоокеански тайфун Мангхут парализира в неделя нормалния живот и

...
Мощният тихоокеански тайфун Мангхут парализира в неделя нормалния живот и
Коментари Харесай

Супертайфунът „Мангхут” парализира Хонконг

Мощният тихоокеански ураган ”Мангхут ” сковава в неделя естествения живот и транспортните връзки в Хонконг. Местната метеорологична обсерватория усили сигнала за предизвестие за стихии до оптималното десето равнище.
По данни на метеоролозите, сега центърът на тропическия циклон се намира в акваторията на Южнокитайско море на разстояние 150 км от мегаполиса. Тайфунът се пренасочва към брега на западната част на китайската провинция Гуандун и ще доближи материка следобед.

Поради неприятното време в Хонконг, учебните заведения, офисите и магазините са затворени. Преустановени са товарните работи в пристанището, фериботните и автобусните услуги са прекъснати. На интернационалното летище Чек Лап Кок стотици полети, в това число полетът на Аерофлот до Москва, са анулирани.

Въпреки че силата напразно в централната част на тайфуна е намаляла до 175 км / ч, той въпреки всичко съставлява забележителна заплаха за района, предизвестяват от метеорологичната обсерватория. Циклонът е вдигнал огромни талази в морето, той е съпроводен от интензивни дъждове, способни да причинят огромни наводнения. По разпореждане на управляващите в Хонконг са евакуирани към хиляда поданици на две риболовен селища, които биха могли да бъдат наводнени.

Ден по-рано, " Мангхут " мина над Филипините, където по последна информация са починали 25 души. Друга жертва на бедствието е станал гражданин на остров Тайван.

Властите търсят изчезнали хора. Около 100 хиляди души прекараха последните часове в специфични убежища, които страната приготви в очакване на стихията. Тя беше наречена супер ураган и се счита за най-силния вихър, образувал се на земята през тази година. Във вътрешността му поривите напразно бяха със скорост от 330 километра в час. Дъждовете провокираха свлачища. Материалните вреди са големи. Нарушени са връзките в региона. Прекъснато е електричеството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР