Мощният тайфун Трами, който удари южния японски остров Окинава и

...
Мощният тайфун Трами, който удари южния японски остров Окинава и
Коментари Харесай

Тайфунът Трами рани 17 души на японския остров Окинава

Мощният ураган " Трами ", който удари южния японски остров Окинава и се насочи към вътрешността на страната, рани минимум 17 души, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Местните управляващи предизвестиха, че бурята ще продължи да сее безпорядък на архипелага през целия уикенд.
В Окинава към този момент са евакуирани към 700 души, които са настанени във краткотрайни подслони. Около 200 000 семейства са без електричество поради скъсани далекопроводни жици. Лошото време засегна и въздушния трафик, като все още близо 390 полета, главно в Западна Япония, са анулирани. Железопътните услуги в региона на Осака са спрени. Няма да се движат и високоскоростните влакове „ Шинкансен”.
Припомняме, че тайфунът " Трами " доближи до японското крайбрежие по-рано от плануваното. Стихията носи със себе си буреносни ветрове със скорост от 216 километра в час и проливни дъждове, които може да провокират огромни наводнения в някои елементи на страната. Съобщава се за съществени вреди в градчето Наха. Бурята е повалила дървета, които са блокирали централната улица в обитаемото място. В региона има огромно неспокойствие и популацията по крайбрежието е посъветвано да потърси заслон на по-високи места.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР