Мощните звукови удари, регистрирани по Североизточното крайбрежие на САЩ и

...
Мощните звукови удари, регистрирани по Североизточното крайбрежие на САЩ и
Коментари Харесай

АР: Американци се стреснали от изпитания на изтребителя F-35

Мощните звукови удари, регистрирани по Североизточното крайбрежие на Съединени американски щати и провокирало паника у локалните поданици са провокирани от тестванията на изтребителя от пето потомство F-35, съобщи организация Асошиейтед Прес.

Геоложката работа на Съединени американски щати съобщила за девет звукови удара край крайбрежията на Ню Джърси и Кънектикът в продължение на 1,5 часа.

Местните поданици в четвъртък се оплакали от чувство за трептения на повърхността на земята и в постройките. В обществените мрежи се появи серия от известия се появиха фантастични версии. Някои ползватели допуснаха, че в региона е станало земетресение, други поместиха в своите сметки фрагменти с излизащо от морето страшилище Годзила.

Представители на Военновъздушни сили потвърдиха, че в региона минава летателни тествания „ невидимият” изтребител F-35, кадърен да доближава скорост 1900 км/час, което е доста повече от звуковата преграда.

Военните отбелязали, че преди този момент свръхзвуковите полети в региона на практика не са усещани на земята. Те изказали догатки, че причина за новия феномен са могли да станат необикновени атмосферни условия.

В България за бойната ни авиация е неразрешено прекосяване на скоростта на звука под 7000 м, само че би трябвало да се регистрира, че дългият 5 м. мотор на F-35 е доста по-мощен, като развива теглителна мощ от 18 тона.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР