Мощна зимна буря снощи прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове

...
Мощна зимна буря снощи прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове
Коментари Харесай

Хиляди без ток и отменени полети след мощни зимни бури в САЩ ВИДЕО

Мощна зимна стихия нощес прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове и предприятия в Съединени американски щати, накара милиони хора да се притесняват от по-нататъшни спирания на електрозахранването и попречи на напъните за незабавна реакция, съобщи Асошиейтед прес.

В цялата страна минимум 18 смъртни случая са били породени от ниските температури, произшествия по заледените пътища и други последствия от бурята.

Дълбокият сняг, ниските температури и спирането на електрозахранването накараха някои поданици на Бъфало да излязат от домовете си и да се опитат да доближат места, където има работещо отопление.

Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул съобщи, че интернационалното летище " Бъфало Ниагара " ще бъде затворено до понеделник сутринта и съвсем всички пожарни коли в Бъфало са закъсали в снега.

Ослепителни снежни стихии, мразовит дъжд и мраз също прекъснаха електрозахранването от Мейн до Сиатъл, а един от главните оператори на електропреносни мрежи в източната част на Съединени американски щати предизвести своите 65 милиона консуматори, че може да се наложи да вкара поетапно спиране на електрозахранването.

Базираната в Пенсилвания компания " Пи Джей Ем Интерконекшън " (PJM Interconnection) съобщи, че нейните електроцентрали изпитват усложнения да работят в студеното време и помоли жителите на 13 щата да се въздържат от излишно потребление на електрическа енергия най-малко до сутринта на Коледа.

Според изпълнителния шеф на окръг Ери Марк Полонкарц двама души са умряли в домовете си в петък, откакто незабавните екипи не съумели да стигнат до тях в точния момент, с цел да окажат здравна помощ. Той съобщи, че още един човек е умрял в Бъфало.

На автомагистрала в Охайо четирима души са починали в голяма верижна злополука, в която са взели участие към 50 автомобила. Шофьор от Канзас Сити, Мисури, е умрял в четвъртък, откакто колата му паднала в река, а други трима са починали в сряда при обособени произшествия по заледени пътища в северната част на Канзас.

В петък в Охайо е умрял и служащ, който се е опитвал да възвърне електрозахранването.

Жена във Върмонт е умряла в болница в петък, откакто дърво се пречупило от мощния вятър и паднало върху нея. Полицията в Колорадо Спрингс заяви, че е разкрила натрупа на човек, който наподобява е бил скитник, откакто в района температурите паднаха под нулата и заваля сняг. Близо до град Джанесвил, щата Уисконсин, 57-годишна жена е умряла в петък, откакто паднала в заледена река, оповестиха от шерифската работа на окръг Рок.

В Лансинг, Мичиган, 82-годишна жена е умряла в петък сутринта пред дома си, заяви полицията.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир заяви, че един човек е умрял при пътнотранспортно произшествие, породено от метеорологичните условия в Западен Кентъки, а един скитник е умрял в Луисвил.

Бурята е съвсем невиждана по своя обсег и се простира от Големите езера покрай границата с Канада до река Рио Гранде по границата с Мексико.

Температурите са се намалили фрапантно под естествените за месеца от източната част на Скалистите планини до Апалачите, заяви Националната метеорологична работа.

По данни от уеб страницата за следене на полети FlightAware.com нощес са били анулирани повече от 2360 полета в, към или от Съединени американски щати.

Strong wind combined with heavy snow storm worst in decades hits USA electricity power network and millions are without electricity in a bone chilling climate. Life without electricity is hell in these conditions. It is reported that already 9 people lost their lives.
— RAMESH (@krameshkannan)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР