Мощна циклонна буря помете днес южния италиански остров Сицилия и

...
Мощна циклонна буря помете днес южния италиански остров Сицилия и
Коментари Харесай

Библейски потоп удави Сицилия, има загинали ВИДЕО

Мощна циклонна стихия опустоши през днешния ден южния италиански остров Сицилия и аргументи повсеместни наводнения в региона на град Катания, съобщи Ройтер, представен от vremeto.dir.bg.

Според чиновници от избавителните служби стихията е трансформирала площади в езера и е предизвикала гибелта на минимум двама души.

Говорител от доброволческата група " Мизерикордия ", която оказва помощ на полицията и пожарната, сподели, че тяло на мъж е било намерено под кола измежду проливните дъждове, излели се над град Гравина, северно от Катания. Шейсет и седем годишен мъж почина през вчерашния ден, откакто колата му беше пометена от придошлите води и калта. Съпругата му към момента не е открита.



Дъждът наводни някои от най-известните улици и площади в Катания, аргументи прекъсвания на електричеството в центъра на града. Училищата в града и покрайнините му са затворени. Медиите оповестиха, че от наводненията е потърпевшо и поделение на болничното заведение " Гарибалди " в Катания.

Ситуацията на всички места е изключителната и извънредно сериозна. Няма изгледи за усъвършенстване, сподели представител на пожарната.



Според италианския метеорологичен уебсайт " Ilmeteo.it " елементи от Сицилия и прилежащия район Калабрия са били връхлетени от рядко естествено събитие, което наподобява на тропически циклон - морската вода е с 8 градуса по Целзий по-топла от междинното за това време на годината.

Очаква се, че бурята ще се развилнее още по-силно в четвъртък и петък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР