Мощна ракетна атака срещу Киев беше извършена тази сутрин, а

...
Мощна ракетна атака срещу Киев беше извършена тази сутрин, а
Коментари Харесай

Мощна ракетна атака по Киев след 51 дни затишие и въздушна тревога в цяла Украйна

Мощна ракетна офанзива против Киев беше осъществена тази заран, а из цяла Украйна бяха задействани сирените за въздушна паника.

" След пауза от 51 дни врагът нанесе нов ракетен удар по Киев. (Последният ракетен удар по столицата беше на 9 март 2023 г.) Според информацията, която се обяснява, обстрелът е осъществен от самолети на стратегическата авиация. По предварителни данни във въздушното пространство на Киев са унищожени 11 крилати ракети. Освен ракетите са свалени още 2 безпилотни дрона ", заяви в канала си в Телеграм ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попко.

По думите му вследствие на падащи парчета е пресечен електропровод. Няма жертви измежду цивилното население и опустошения на жилищни обекти и инфраструктура.

" Още един път се обръщам към жителите на Киев и ще дублирам тези думи непрекъснато - не подценявайте сигналите на въздушната паника! Погрижете се за себе си и околните си ", прибавя Попко.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е оповестена въздушна паника в цялата страна. 

Според Интерфакс тази нощ е имало гърмежи в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

В обществените мрежи тази заран се появи и видео на горяща и отчасти разрушена жилищна постройка в град Уман. Говорител на полицията съобщи, че на място работят избавителни екипи. Все още няма информация за жертви и потърпевши.

Същевременно ръководителят на пресцентъра на групировката " Център " Александър Савчук съобщи пред ТАСС, че нейните артилерийски подразделения в направление " Красни Лиман " (старото наименование на Лиман) са поразили към 130 цели на украинските въоръжени сили (ВСУ).

" В Краснолиманското направление артилерийските подразделения на групата сили " Център " са поразили към 130 противников цели. Повече от 100 от тях са изумени в регионите, където са съсредоточени жива мощ и огнева мощност на ВСУ ", посочи той.

По думите му е бил погубен и украински безпилотен летателен уред, а два опорни пункта на украинските въоръжени сили са били изумени от тежки огнехвъргачни системи " Солнцепек ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР