Мощна експлозия избухна в района на Воткинския машиностроителен завод, където

...
Мощна експлозия избухна в района на Воткинския машиностроителен завод, където
Коментари Харесай

Взрив избухна в завод за балистични ракети в Русия

Мощна детонация избухна в региона на Воткинския машиностроителен цех, където се създават балистични и оперативно-тактически ракети. Очевидци публикуваха фотоси и видеа в обществените мрежи, на които се виждат големи пламъци.

Изпитателната площадка на компанията също се намира до завода.

ТАСС, базирайки се на Обединената дежурна диспечерска работа на Завяловски регион на Удмуртия, оповестява, че детонацията е станала по време на „ планови проби на ракетни мотори “.

Воткинският машиностроителен цех създава, наред с други неща, оперативно-тактически ракети „ Искандер-М “, стратегически ракети „ Топол-М “ и „ Ярс “, както и ракети с морско базиране „ Булава “. Съоръжението също по този начин демонтира някои ракети, които са свалени от бойно дежурство.

Това не е първият гърмеж в завода. През август предходната година мощна детонация унищожи една от постройките. Отначало се е предполагаше, че офанзивата е осъществена с дрон, само че по-късно бе открито, че е избухнало взривно вещество, сложено в бронирана капсула вътре в завода. Според формалното известие “на територията на индустриалната площадка на АО " Воткински цех " се е задействало оборудване, съпроводено с взривове и пушек. ”

Заводът се намира на към 12 км от Ижевск и на 1300 км от украинската граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР