Мощна буря удари рано тази сутрин Черноморието, става ясно от

...
Мощна буря удари рано тази сутрин Черноморието, става ясно от
Коментари Харесай

50 л/кв.м. се изляха във Варна: Мощна гръмотевична буря удари Черноморието

Мощна стихия удари рано тази заран Черноморието, излиза наяве от фотоси и клипове в обществените мрежи. Днес за там метеоролозите бяха издали жълт и оранжев код за рисково време.

Най-засегната е Варна, където падна дъжд до 50 л/кв.м. Изключително мощната гръмотевична стихия със мощен дъжд доближи морската столица към 4:40 часа. 



В резултат на преваляванията, няколко пътни сектора бяха наводнени.

Образуваха се огромни локви в региона на Летния спектакъл, автогарата, Зеленчуковата борса и по основния път за курорта " Златни пясъци ". Няколко автомобила са били блокирани от водата, само че те са изтеглени след помощ от пожарната. Няма нанесени вреди върху инфраструктурата или затворени за придвижване пътни сектори. 

Шофьори обаче търсят изпадналите си номера на колите си в обществените мрежи.
 Снимка: Красимир Петров/Забелязано във Варна
" Такава стихия не помня, гърми и вали извънредно мощно ", написа жена от от " Младост ".  " Ужас е ", разяснява различен.



За аварирали коли на няколко места в града оповестяват локални поданици. Централният бул. на квартал " Аспарухово " е под вода. Река потече и по бул. " Княз Борис I ", вадата краткотрайно затрудни прекосяването в региона.  



Стихията се придвижи в посока Несебър-Слънчев бряг-Равда-Поморие-Сарафово-Бургас, излиза наяве още от изявления в обществените мрежи: 



Оранжев и жълт сигнален код за превалявания издаде за през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България.

Днес ще доминира облачно време, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. На доста места ще има превалявания от дъжд. Главно в източната половина на страната те ще са обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. След обяд от запад преваляванията ще отслабват и стопират, а вечерта облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще е слаб до сдържан, в източните региони - от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите и в Източна България ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°, в София - към 19°.

 

В планините ще бъде облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни по количество. След обяд от запад преваляванията ще стартират да отслабват и стопират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.

По Черноморието ще доминира облачно време. Ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Вечерта преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие до 3 бала.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР