Моряци от Северния флот на Русия спасиха контейнеровоз, плаващ под

...
Моряци от Северния флот на Русия спасиха контейнеровоз, плаващ под
Коментари Харесай

Пирати опитаха да превземат панамски кораб, но руски военни го спасиха

Моряци от Северния флот на Русия избавиха контейнеровоз, плаващ под флага на Панама, от пирати в Гвинейския залив, заяви отделът за информация и всеобщи връзки на съветското министерство на защитата, съобщи БГНЕС.

" На 25 октомври екипажът на огромния противолодъчен транспортен съд (военен транспортен съд, предопределен за битка с подводници, кадърен по едно и също време да се води борба и против въздушни цели - бел. ред.) " Вицеадмирал Кулаков " попречи на пирати да завземат цивилен транспортен съд в Гвинейския залив в Атлантическия океан ", се споделя в известието.
 Британец и румънец починаха при нахлуване на танкера „ Mercer Street “ Британец и румънец починаха при нахлуване на танкера „ Mercer Street “
Двама от членовете на екипажа на японския петролен танкер „ Mercer Street “, който беше атакуван тази нощ в Арабско море близ...

Отбелязва се, че екипажът е получил сигнал за злополучие от контейнеровоз " Лусия ", плаващ под флага на Панама от Того за Камерун към 13:00 часа.

" Съобщава се за опит за похищение на кораба от незнайни въоръжени мъже. Екипажът на контейнеровоза, след е подал сигнал за злополучие, в сходство с инструкциите, се е укрил в машинното поделение ", обясниха още от ведомството.

Хеликоптер Ка-27ПС с поделение на морската пехота е изхвърчал и незабавно се е насочил към региона на случая. Според Министерството на защитата пиратите са напуснали кораба, когато хеликоптерът се е появил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР