Морските свинчета са прекрасните домашни любимци, ако си търсите тиха,

...
Морските свинчета са прекрасните домашни любимци, ако си търсите тиха,
Коментари Харесай

Как да даваме плодове на морското свинче?

Морските свинчета са прелестните домашни любимци, в случай че си търсите тиха, спокойна и сладка компания вкъщи. Малките гризачи са пухкави, а техният темперамент изцяло подхожда на почтената им визия.

Морските свинчета са по-едри от останалите гризачи, като все по-осезаемо се трансформират в желан избор за домашни любимци. Освен тяхната обществена и доброжелателна натура, морските свинчета не изискват прекомерно огромни грижи.

В развъждането на морските свинчета е значимо да обърнете внимание на дома, който им осигурявате. Трябва да ги снабдите с уютна и задоволително просторна клетка, в която да се движат и играят свободно. Също по този начин е от основно значение да им осигурявате вода, място за тоалетна и играчки. Най-важната грижа в развъждането на свинчетата обаче е качествената и пълноценна храна, както и верните хранителни привички.

Зеленчуците и плодовете са наложителни детайли от менюто на дребните гризачи. Те им обезпечават скъпи хранителни субстанции, от които морските свинчета се нуждаят. Ключово е обаче да знаете какви плодове може да яде морското свинче и също толкоз значимо е да сте наясно в какви количества и на какви интервали може да го прави.

Как да давате плодове на своите морски свинчета?

 Банани на морските свинчета

За разлика от зеленчуците за морски свинчета, които могат да се употребяват от гризачите ежедневно, то плодовете могат да бъдат одобрявани един път на няколко дни.

Това е по този начин, защото плодовете имат по-високо наличие на захари и това може да докара до затлъстяване на морските свинчета, както и до бактериален дисбаланс в храносмилателната система.

Банани – бананите могат да бъдат давани на морските свинчета, само че в редки случаи. Най-добре е да се придържате към интервал от 1-2 седмици. Ако прекалите с количеството банани, то това може да аргументи проблеми с отделителната система на морските свинчета. Когато им давате банани, то би трябвало да бъде едно малко късче на хранене.

Малини и боровинки – те са потребни за дребните гризачи, само че би трябвало да бъдат давани в умерени количества по няколко броя.

Грозде – наложително е да давате гроздето без семки, защото те са отровни за морските свинчета. Препоръчително е да одобряват от 1 до 3 зрънца на хранене.

 Диня на морските свинчета

Диня – динята се дава без кората и без семките, като е целесъобразно количеството да не бъде повече от 1 малко парче.

Портокал – портокалът е потребен, само че още веднъж би трябвало да се дава най-много 1 парче на хранене на морското свинче.

Ягоди – ягодите могат да се употребяват от морските свинчета, като е целесъобразно количеството на хранене да бъде 1, 2 по-малки ягоди.

Търсите ли си гризач за домакински любим? Вижте разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР