Морските свинчета могат да бъдат страхотни домашни любимци, но е

...
Морските свинчета могат да бъдат страхотни домашни любимци, но е
Коментари Харесай

Факти, които трябва да знаете преди да вземете морско свинче

Морските свинчета могат да бъдат страхотни домашни любимци, само че е значимо да знаете няколко неща, преди да приютите някое от тези пухкави сладури вкъщи.

Макар морските свинчета да наподобяват дребни, те имат доста характерни и комплицирани потребности.

Ето и няколко обстоятелството за развъждането на морските свинчета, които ще ви бъдат извънредно потребни, в случай че решите да доведете у дома този приветлив бухнал любим.

Морските свинчета са дейни 20 часа дневно

Морските свинчета са доста дейни и могат да бъдат будни до 20 часа дневно. Това значи, че те се нуждаят от доста пространство, с цел да се движат. Това може да бъде навън или на закрито, само че би трябвало да има място за сън, както и огромно пространство за придвижване, в което морските свинчета могат да се разхождат и играят.

Въпреки че морските свинчета не са диви животни, те са свързани с гризачи от Южна Америка. Ако температурата падне под 15 градуса по Целзий, морските свинчета би трябвало да бъдат държани на закрито. Ако това не е допустимо, би трябвало да им осигурите заслон, с цел да си имат задоволително топлота и уют през зимата.

Морските свинчета не са енергични

Въпреки че морските свинчета са дейни, те не са изключително енергични. Харесват тунели и места за криене. Важно е да знаете, че не са положителни катерачи. Средата на вашето морско свинче би трябвало да е безвредна, с цел да се защищити от всевъзможни контузии, породени от рухване.

3. Осигурете зеленчуци на морските свинчета

 Отглеждане на морско свинче

Морските свинчета изискват непрекъснат достъп до трева и/или висококачествено сено. Те не създават витамин С и заради това им е нужна свежа порция зеленчуци за морски свинчета всеки ден, като да вземем за пример броколи и зеле. Подходящата диета ще помогне за поддържане на положително действие на храносмилателната им система и ще поддържа дължината и формата на зъбите им.

Избягвайте да им давате цитрусови плодове, тъй като могат да провокират язви в устата им. Кореноплодните зеленчуци като моркови са богати на захари и би трябвало да се дават в умерени количества.

Морските свинчета са доста обществени

В природата морските свинчета живеят в групи от пет до 10. Точно и по тази причина е по-добре да не си взимате единствено един подобен любим, а най-малко две или три. Добрите комбинации включват двойки от един пол или композиция от кастрирани мъжки с една или повече женски. Ако са в група, морските свинчета ще бъдат доста по-щастливи.

Важно е и вие да се сближите с пухкавите животинки. След като ги доведете у дома, дайте им време да свикнат с вас. Обръщайте им внимание по няколко пъти по три - четири минути. Давайте им храна от вашата ръка.

Морските свинчета са откриватели и могат да ви видят от всевъзможен ъгъл

Преди да си вземете морско свинче, е значимо да знаете, че те са откриватели. Имат отлична пространствена информираност, както и отлични подушване и слух.

Заради формата на главата си те също могат да виждат от горната страна и откъм гърба!

Те употребяват тези сетива, с цел да намерят места за криене. За да помогнете на морските свинчета да се усещат сигурни, предпазени и щастливи, техният дом би трябвало да включва дребни покриви и тунели в техния ограден регион. Това значи да имат места, които да изследват и където да се крият.

Морските свинчета могат да бъдат прекомерно внимателни

 Морско свинче Снимка: analogicus/pixabay.com

Морските свинчета са хищни животни в дивата природа. Това значи, че те по природа са внимателни и обичат да се крият. Първият инстинкт на вашия нов любим ще бъде да замръзне, когато срещне нови гледки или миризми. Това е още една причина, заради която доста играчки, места за криене и тунели ще му оказват помощ да бъде благополучен и разговорлив.

Научете езика на морските свинчета

Морските свинчета могат да издават 11 звука. Ако научите езика на морските свинчета, ще споделяте лесни. Специфичното скърцане, идващо от тях, значи, че са разчувствани. Сумтенето значи, че са удовлетворени и релаксирани. Острите звуци, наподобяващи вик, значат, че са уплашени. Наблюдавайте любимците си и по звуците, които издават, можете да разберете потребностите на морските свинчета.

Морските свинчета са доста умни, тъй че не ги оставяйте да скучаят

Морските свинчета са доста интелигентни. Ако планирате да ги осиновите, е значимо да помислите какъв брой умствено стимулиране ще им е нужно. Без значение дали ще ги отглеждате вътре или извън, композиция от пространство, играчки и неща за проучване ще ги защищити от досада.

Обикновено ще се любуват на играчки, които могат да гризат, търсят или се крият в тях. Интересна храна за морските свинчета (пакетирана или скрита по безвреден метод за животинчето) също е значим метод да го държите заето и надалеч от рискове. Обаче някои играчки може да бъдат рискови за морските свинчета, в това число пластмасови играчки, които могат да бъдат изгризани и погълнати.

Ако сте решили да отглеждате подобен гризач, разгледайте тези разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР