Морски капитан от САЩ се завърна в България година по-късно,

...
Морски капитан от САЩ се завърна в България година по-късно,
Коментари Харесай

След падане от Вихрен и месец в кома: Военен от САЩ се върна с дарение за българските си спасители

Морски капитан от Съединени американски щати се завърна в България година по-късно, с цел да се срещне със спасителите си от Планинската избавителна работа и да им благодари, че са се преборили за живота му.

През ноември 2023 година Джеймс Барлоу, капитан III сан от Военноморските сили на Съединени американски щати, изкачва връх Вихрен, където губи равновесие и пада от 220 метра височина, със скорост 60 км/ч., при което получава животозастрашаващи пострадвания, описват от посолството на Съединени американски щати у нас, написа Дир.БГ.

Той щеше да загине на Вихрен, в случай че не бяха героичните старания на Планинска избавителна работа (ПСС) в град Банско и град Разлог, РПУ Банско и Военномедицинска академия - ВМА в София, показват от дипломатическата задача.

Екипът на планинските спасители се изкачва в снежна стихия, с цел да откри и изнесе Джеймс от планината на носилка.

Екипът от незабавното поделение във ВМА прави голям брой животоспасяващи интервенции в продължение на няколко дни и следи положението му непрекъснато в продължение на седмица.

Месец по-късно Джеймс излиза от кома в болница в Съединени американски щати.
 
Минават месеци преди той да се възвърне изцяло от пострадванията си и преди да може да се завърне на работа в Съвместното съюзно командване на НАТО в Брунсум в Нидерландия.

Тази седмица той докара жена си и синовете си в България, с цел да благодари и да уважи хората, които избавиха живота му - от ПСС и от ВМА, оповестяват от посолството.

Джеймс се връща още веднъж в Банско, където той и фамилията му подариха 12 000 лева на Планинската избавителна работа. Сумата ще бъде употребена за бъдещо образование на екипа.

Подробности и фотоси
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР