Морската полиция на Франция, която получава финансиране от правителството на

...
Морската полиция на Франция, която получава финансиране от правителството на
Коментари Харесай

Френската полиция излага на риск мигрантите с агресивни тактики срещу малки лодки

Морската полиция на Франция, която получава финансиране от държавното управление на Обединеното кралство, е подхванала физически дейности в опит да принуди дребни лодки да се върнат, за да им попречи да доближат до Англия., оповестиха няколко вестника в неделя, представени от " Политико ".

Съвместно следствие на Observer, Lighthouse Reports, Le Monde и Der Spiegel откри, че френската морска полиция, която получава финансиране от държавното управление на Обединеното кралство, се е пробвала физически да принуди дребни лодки да се извърнат , с цел да ги спре да стигнат до Англия.

Кадри, изтекли документи и свидетелски показания, получени от вестниците, демонстрират по какъв начин  в опит да форсират мигранти да се насочат назад към брега, полицита употребява тактики като заплашване на пътниците с пикантен спрей, съпроводено с боричкане, продупчване и циркулиране на техните лодки, които постоянно се наводняват в резултат на нападателните маневри.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак даде обещание да " спре лодките " да пресичат Ламанша и сподели, че ще заплати милиони лири на Франция за наблюдаване и граничен надзор, с цел да спре хората да пътуват.

Френските управляващи по-рано споделиха, че няма да прихващат лодки с мигранти , пътуващи към Обединеното кралство - макар настояванията на английското държавно управление - тъй като това опонира на интернационалното морско право.

Един специалист по търсене и избавяне, представен от Observer, сподели, че маневра, употребена от полицията - на която се вижда как плавателен съд, който се насочва бързо към гумената лодка, преди да се обърне внезапно, с цел да сътвори талази - може да аргументи " всеобщ случай ".

" Водата е задоволително дълбока, с цел да се удавиш в нея " , сподели специалистът пред вестника. " Виждал съм това в централното Средиземно море доста пъти, само че това е първият път, когато виждам нещо сходно да се случва в Ламанша. "

Властите в северната част на Франция потвърдиха, че полицейска лодка е обиколила гумена лодка в опит да " разубеди пасажерите " да се приближат до намерено море, добавяйки: " Това е единственият път, когато успяхме да засечем дребна лодка, употребявайки тази маневра и това беше възпиращо средство. Всички мигранти бяха открити, а контрабандистите задържани. "
 Мексико няма да приема мигранти, депортирани от Тексас според новия закон
Мексико няма да приема мигранти, депортирани от Тексас според новия закон

Този закон криминализира противозаконното прекосяване на границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР