Morpho e дрон с нов дизайн, който съчетава най-доброто от

...
Morpho e дрон с нов дизайн, който съчетава най-доброто от
Коментари Харесай

Запознайте се с Morpho: хибриден многороторен дрон с фиксирани крила, който използва вятъра в своя полза

Morpho e дрон с нов дизайн, който съчетава най-хубавото от дроновете с закрепени крила и многороторните дронове, правейки летенето във вятъра елементарно. Освен това наподобява много готино.

Емил Василев преди 4 минути 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниМетоди Дамянов - 10:03 | 07.05.2023

Над 600 000 Android консуматори свалили троянски кон от Play Store

IT НовиниДаниел Десподов - 11:03 | 08.05.2023

Това е светият Граал или по какъв начин по този начин IT милиардерите повярваха в нуклеарния синтез

IT НовиниДаниел Десподов - 16:45 | 07.05.2023

„ Напишете си некролога “: Уорън Бъфет даде чудноват съвет на младите вложители

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Разработен е нов тип дрон, който съчетава най-хубавото от многороторните и дроновете с закрепени крила, с цел да помогне за фрапантното понижаване на потреблението на сила на всеки от тях, изключително когато е прохладно. Когато се борят с вятъра, дроновете с закрепени крила изтощават батериите си, пробвайки се да останат на място или да се движат. Morpho със своето отвесно политане и кацане взема решение този проблем. Хитрият дизайн на крилата му може да накара вятъра да работи в негова изгода.

Morpho е основан от швейцарската компания Elythor и сега е във тип на функционален първообраз. Дронът има четири крила, четири витла в жанр квадрокоптер и аеродинамично тяло с формата на патрон. Независимо от главното тяло, всяко крило има лична точка на въртене.

За да поддържа изправеното си състояние на земята, дронът седи отвесно с крила наклонени надолу. След това се издига отвесно като квадрокоптер, като контролира ъгъла на всяко крило въз основа на противоположна връзка от бордовите датчици, с цел да улови допустимо минимален непряк вятър. Morpho употребява крилата си като платна, вместо да трансформира тягата си, употребявайки сила от батерията си, в случай че би трябвало да се движи по посока напразно. Той прави това, като контролира крилата си, с цел да улови вятъра.

Дронът се накланя в хоризонтална позиция и придвижва крилата си в двупланова настройка, когато е подготвен да премине в полет с „ закрепени “ крила напред. Той може да контролира крилата си в асиметрична настройка, с цел да противодейства на съпротивлението напразно отвън центъра, в случай че срещне непряк вятър по време на придвижване.

„ Контролерът автоматизирано избира дали да задържи крилата на място или да ги остави да се движат свободно от вятъра, въз основа на траекторията на дрона и ефикасната му скорост, както и на възможни промени в посоката напразно. Повърхността на крилата може също да се контролира симетрично или асиметрично според от посоката напразно. “

казва съоснователят на Elythor, Нейтън Мюлер

Morpho ще може да се употребява за ревизиране на електропроводи, електроцентрали, вятърни турбини и нефтени платформи. Тъй като крилата му могат да се доближават до тялото му по време на полет, той би могъл да се движи доста покрай оборудванията които инспектира. При напредване сред обектите за ревизия той може да премине към по-бързи и по-енергийно ефикасни полети с закрепени крила.

„ Крилатите дронове имат преимуществото на по-дългото време за полет, до момента в който квадрокоптерите имат по-добра маневреност. Ние комбинирахме двете и добавихме адаптивна система на крилата, която понижава още повече потребността от сила на дрона. “

казва основният изпълнителен директор/съосновател на Elythor, Хари Вурцис
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР