Морковите зареждат организма с енергия, здраве и красота. Още поетите

...
Морковите зареждат организма с енергия, здраве и красота. Още поетите
Коментари Харесай

Морковът - кралят на зеленчуците

Морковите зареждат организма с сила, здраве и хубост. Още поетите в Рим наричали моркова "краля на зеленчуците " и пишели в негова чест цели поеми. В наши дни морковите участват в менюто на всички хора, които се пробват да водят здравословен метод на живот.

В морковите се съдържа няколко пъти повече провитамин А, в сравнение с в другите плодове и зеленчуци. Тази удивителна съставна част поддържа здравето на сърцето, възстановява кръвта, усъвършенства и подтиква работата на черния дроб и бъбреците. А тяхното положение обезпечава положителния тип на кожата и тена й. Освен това в морковите има доста калций, желязо, фосфор, йод, мед, кобалт, витамини В1, В2, В9, С, D, E, K, фолиева киселина.

 морков моркови pexels.com

В антични времена са лекували неприятно заздравяващи рани и язви, а сокът му са пиели при цистит, бъбречни заболявания и запек. Тъй като в този зарзават има и доста калий, той е потребен при сърдечносъдови заболявания. Например след инфаркт на миокарда е извънредно потребно да се пие сок от моркови. Морковите са потребни като профилактично средство при анемии и едва зрение.

Полезни са всички елементи на този необикновен зарзават - от корените му до шумата, в която се съдържа доста калий. Листата на морковите да вземем за пример са потребни при бодърствуване, в случай че наложите на тила си от тях.

А какви са всички потребните свойства на морковите, можете да прочетете ТУК >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР