Морето по Южното Черноморие е чисто. Това показват взетите проби

...
Морето по Южното Черноморие е чисто. Това показват взетите проби
Коментари Харесай

Пробите доказват: Морето на юг е чисто, няма опасно замърсяване

Морето по Южното Черноморие е чисто. Това демонстрират взетите проби от морската вода от 30 зони, като специалистите подчертаха, че няма установено рисково замърсяване за хората.

Проверката е от началото на седмицата от Регионалната здравна ревизия в Бургас.

От проблематичните два плажа - Попския край Царево и плаж Лозенец също е установено, че няма превишаване на границите за положително качество на водата, пише БНР. 

Проверките на морската вода на Попския плаж, както и в Лозенец бяха осъществени взаимно с представители на организацията " Активни консуматори ". Те бяха предизвикани след информацията, че нормите за замърсяване са превишени 41 пъти. При последните разбори на пробите замърсяване не е установено. Д-р Мариана Кофинова от Регионалната здравна ревизия в Бургас:

" Не виждам някаква заплаха за плажуващите ".

Кметът на Царево Георги Лапчев разяснява вредите, нанесени на туризма след обявата на проучването, че морската вода е нечиста:

" В мига, в който бе обявена тази вест, от Южното Черноморие имаше първо нервност на пазаруване на пробиотици. Второ, близо 50% от хората в действителност си потеглиха. Има отлив. И колкото и да се опитваме да минимизираме тези вреди, вреда има и то има вреда от една изключитело лъжлива и груба интервенция в националната сигурност на страната ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР