Мораториумът върху цените на тока, парното и водата за битовите

...
Мораториумът върху цените на тока, парното и водата за битовите
Коментари Харесай

Мораториумът падна, идват ли високи сметки за ток?

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата за битовите консуматори пада от през днешния ден.

Електроразпределителните и топлофикационните сдружения би трябвало да внесат в Комисията за енергийно и водно контролиране прогнозните си цени. С мораториума цените на ток, парно и вода бяха замразени за период от три месеца.

Председателят на енергийната комисия в Народно събрание Радослав Рибарски е уверен, че няма да има шоково повишаване на електроносителите, след отпадането на мораториума.

" Мисля, че мораториумът си извърши задачите. Битовите консуматори не получиха по-високи сметки за ток и топлинна сила. Това беше задачата. Индикациите на КЕВР са, че няма да има шоково повишаване. Оттук нататък регулаторът влиза във функционалността да дефинира цените за битови консуматори, за природен газ ще излезе решението. Ситуацията е естествена, няма нищо извънредно ", съобщи Рибарски.

" Започва се още от лятото, когато газовите складове в Европа бяха източени от Путин. Това е истината. Цената на тока се дефинира от най-скъпия производител. Той дефинира цената за цяла Европа. Това е доста добре планувана офанзива от страна на съветския президент. Преди да стартира войната, той подвига цената на тока и цената на газа стремглаво в цяла Европа. Докато цените на тока и цените на газа на международните пазари са там, където са, за жалост, всички цени порастват ", уточни пък през вчерашния ден министър-председателят Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР