Moody`s понижи кредитните рейтинги на няколко малки и средни банки

...
Moody`s понижи кредитните рейтинги на няколко малки и средни банки
Коментари Харесай

Moody's понижи кредитните рейтинги на няколко малки и средни банки в САЩ

Moody`s намали кредитните рейтинги на няколко дребни и междинни банки в Съединените щати. Агенцията предизвести, че понижението на рейтингите може да засегне и някои от най-големите кредитори в страната.

Кредитната непоклатимост на банковия бранш в Съединените щати евентуално ще бъде подложена на тестване от опасности при финансирането и по-слабата доходност, разяснява рейтинговата организация Moody`s, представена от Ройтерс.

Moody`s намали с една степен рейтингите на 10 банки и сложи шест банкови колоса в режим на преразглеждане за евентуално намаление.

" Резултатите на доста банки през второто тримесечие демонстрираха възходящ напън върху рентабилността, което ще понижи способността им да генерират вътрешен капитал ", се споделя в известието на организацията, където се показва, че " на хоризонта се задава лека криза в Съединените щати при започване на 2024 година, а качеството на активите наподобява ще се утежни, като има особени опасности в портфейлите на някои банки с бизнес парцели ".

Според Moody`s нарасналите експозиции към бизнес парцелите са основен риск заради високите лихвени проценти, свиването на търсенето на офиси вследствие на отдалечената работа и ограничението на наличността на заеми за бранша на бизнес парцелите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР