Монца записа пети пореден мач без загуба, след като завърши

...
Монца записа пети пореден мач без загуба, след като завърши
Коментари Харесай

Наполи отпразнува титлата с победа над Фиорентина


Монца записа пети следващ мач без загуба, откакто приключи 1:1 при гостуването си на Торино. Двата тима са с идентичен брой точки в средата на класирането. Амалдо Санабрия откри резултата в интерес на домакините при започване на второто полувреме, а резервата Джанлука Капрари изравни четири минути преди края. Българският национал Валентин Антов не влезе в игра.

Атмосферата бе празнична игрища и на трибуните. Феновете посрещнаха с извънреден възторг играчите и треньорския щаб. Сред феновете бе италианският режисьор Паоло Сорентино. През 2013 година той печели Оскар за “Великата хубост ”, а последният му игрален филм е от 2021 година и се споделя “Божията ръка ”, като в него действието се развива в Неапол и футболният клуб играе огромна роля. На трибуните бе и наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне, който бе пристигнал да гледа своя наследник Джовани, който влезе в игра малко преди края.

Спалети даде отмора на някои съществени играчи. Вратарят Мерет остана на пейката, а Хварацхеия, Жиелински и Лоботка също бяха запаси. Фиорентина пък излезе без Артур Кабрал, който бе непокътнат за идния полуфинал в Лигата на конференциите против Базел. В негово неявяване офанзивата водеше Лука Йович.

За разлика от атмосферата на трибуните на терена нямаше празник. Домакините не започнаха доста добре срещата и Фиорентина бе по-активният тим първоначално. Първата добра опция в мача се откри пред Йович. След центриране на неговия съотечественик Терзич нападателят стреля с глава, само че Голини отрази удара. Малко по-късно Йович получи нов късмет, само че от дребен ъгъл още веднъж не съумя да преодолее вратаря.

Наполи не успяваше да сътвори доста в предни позиции, а Осимен бе изолиран. Тимът на Спалети стигна до най-хубавата си опция през първото полувреме в 33-ата минута, когато Ди Лоренцо направи двойно с Распадори и излезе на отлична позиция. Ударът му обаче не беше добър и топката отиде в ръцете на вратаря. До почивката още един път Йович не се възползва от опция. Терзич го откри в наказателното поле, той изпревари бранител и засече топката, само че тя отиде около вратата.

В самия завършек на първата част Ървинг Лосано получи травма и в игра се появи Хвича Кварацхелия. Спалети явно не беше удовлетворен от представянето на неговия отбор и по всяка възможност бе споделил това с играчите, тъй като те започнаха по-активно второто полувреме. Присъствието на Кварацхелия, както и влизането на Жиелински и Лоботка, правеше играта на домакините в офанзива надалеч по-организирана. Малко след почивката новите първенци на Италия можеха да поведат. Грешка в отбраната на “виолетовите ” докара до дузпа, откакто Амрабат повали Лоботка. Ударът на Осимен от бялата точка обаче бе отразен от Терачано, който се оправи и с добавката на Ди Лоренцо.

Наполи играеше много по-силно след почивката, а половин час преди края на мача из небето започнаха да се виждат фойерверки. Осимен пропусна още една отлична опция. Той се измъкна от Миленкович и опита да трансферира вратаря, топката тупна на земята и се удари в горната греда. В следствие бе отсъдено и нарушаване на нападателя.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР