Монтанските общински съветници вече получават по 330 лева за участие

...
Монтанските общински съветници вече получават по 330 лева за участие
Коментари Харесай

Общинските съветници в Монтана си вдигнаха заплатите

Монтанските общински съветници към този момент получават по 330 лв. за присъединяване в сесия. Това е с 85 лв. повече, спрямо досегашното им заплащане.
Решението за нарастването е взето на последното съвещание на локалния парламент. То влиза в действие от началото на юли, т.е. със задна дата. Това е първото повишение на възнагражденията от началото на мандата. В този интервал парите за съветниците не са повишавани, въпреки че за това време два пъти се вдигани заплатите в администрацията.
Увеличени има и при възнаграждението за присъединяване в комисия. Членовете на общинския съвет към този момент ще вземат по 140 лв., което е с 35 лв. от горната страна. Съветниците, които вземат участие в непрекъснатата комисия по бюджет и финанси, получават най-високо заплащане, тъй като тя заседава най-често. За полугодието тя се е събирала четиринайсет пъти.
От началото на годината Общинският съвет е провел шест постоянни сесии, на които са гласувани 146 решения. По тринайсет съвещания имат комисиите по общинска благосъстоятелност, строителство и териториално селищно устройство, както и локално самоуправление. По осем пъти са заседавали тези по обучение, само че и за младежта, спорта и туризма. С едно по-малко имат комисиите по евроинтеграция и по опазване на здравето, а единствено по три - антикорупционната и транспортната.
Само 20 лв. е похарчил за командировки в страната ръководителят на Общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов, излиза наяве от доклада му. Парите са разпределени по равно за първото и второто тримесечие.
За командировки у нас кметът Златко Живков е изразходвал 460 лв.. По 230 лева са употребяваните сред януари и март, както и от април до края на юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР