Монтана. Видинският митрополит Даниил освети мястото за изграждане на нов

...
Монтана. Видинският митрополит Даниил освети мястото за изграждане на нов
Коментари Харесай

Монтана: Видинският митрополит Даниил освети мястото за изграждане на нов храм в село Долна Рикса

Монтана. Видинският митрополит Даниил освети мястото за създаване на нов храм в монтанското село Долна Рикса, оповестиха за Радио „ Фокус “ от Видинската митрополия. С молебен и водосвет бе обещано началото за създаване на храм, отдаден на „ Свети Архангел Михаил ”. Видинският митрополит Даниил бе в съслужение с архимандрит Антим, селския духовник Славейко и духовник Николай от храм „ Свети Свети Кирил и Методий ” в Монтана. Църквата ще се намира на височинката зад селското читалище до параклиса на „ Свети Николай ”, издигнат в символ на благодарност към Бог от жена, претърпяла рисково рухване от 8 етаж в асансьорна шахта. Малката сграда за молитва е построена преди 18 години, на мястото на остарялата черква.
„ Православният храм, братя и сестри, е място на особеното Божие наличие. И до момента в който има обич сред Вас, да се събирате дружно на молитва, да надвива грижата един към различен, любовта, подпомагането и насладата, Бог постоянно ще е с Вас. Това е нашата вяра, че ще пребъде селото и нашия народ ”, съобщи в обръщението си към хората митрополит Даниил.
Долна Рикса е единственото село от 23 обитаеми места в общината без православен храм. Пред дотъкмяване са църквите в селата Трифоново, Крапчене и Войници. Николай Калистратов, чийто корени са от селото е направил подаяние от 30 хиляди лв.. С тях ще стартира градежа на църквата. Проектът на бъдещия храм „ Свети Архангел Михаил ” е подаяние от проектант Пенка Господинова. Тя е проектирала и доста от останалите църкви в селата на община Монтана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР