Монополът е проблемът на здравната каса, защото докато тя не

...
Монополът е проблемът на здравната каса, защото докато тя не
Коментари Харесай

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблем на Здравната каса

Монополът е казусът на здравната каса, тъй като до момента в който тя не се демонополизира, до момента в който не влезе в допълнение здравно обезпечаване, считам, че ще вървим отново по същия метод. Факторът " каса " дефинира разпоредбите, което от време на време не е в унисон с положителната клинична процедура. Това разяснява в " Денят стартира " проф. доктор Григор Горчев, шеф на УМБАЛ " Св.Марина ", Плевен, почетен ректор на Медицински университет - Плевен във връзка инспекциите, които стартира прокуратурата в 7 лечебни заведения и казусът с източването на средства от Здравната каса.


Прокуратурата стартира следствия в 7 лечебни заведения. Проверките на Здравното министерство са открили, че тези лечебни заведения се източват посредством разнообразни контракти Според Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор. лечебните заведения, в които проверяващите влизат, са на ръба на банкрута. Източването на средства от Здравната каса също е проблем.
Проф. доктор Григор Горчев, шеф на УМБАЛ " Св.Марина ", Плевен, почетен ректор на Медицински университет - Плевен: Проблемът стартира да изплува в този момент. Министър Ананиев и неговият екип раздрусаха системата, която бе заспала дълго време. Нещата, които се знаят, получават и вършат, трябваше рано или късно да се открият, поправят и да се мисли във връзка с нови методики и методология. Вижда се, че системата буксува, не е ефикасна и това е реалност. Мисля, че не са единствено 7,може и да са повече. Никой не може да каже какво ще се получи оттук насетне.
Проф.д-р Григор Горчев разяснява още, че няма резултат за робота " Да Винчи " и остава същата клинична пътека, която е сега, т.е могат да се оперират с тази хирургия и пациенти, които нямат онкологични болести. " По този смисъл се обезсмисля ендоскопската хирургия, която е основата, базата. ", сподели още той. Проф.Горчев оцени като добър знак нарастването на пари за редица клинични пътеки и съобщи, че е напълно действително да бъдат нараснали. Според него финансите са значими, само че моделът на опазването на здравето би трябвало да е ориентиран по този начин, че да дефинира пациента и да търси неговият интерес, а не на една или друга институция.
Проф.Григор Горчев: Основно би трябвало да се смени системата. Пациентът е подвластен къде ще се лекува. Той би трябвало да бъде освободен къде ще се лекува. Добрите практики и лечебни заведения ще останат. Тези, които имитират активност, малко по малко ще отпаднат.
Той счита, че моделът на Ананиев ще има триумф. " В страната има високо готови експерти, само че казусът е, че не могат да се разпрострат. ", сподели още проф-д-р Горчев.
 Прокуратурата изнася данни от инспекции на болнични заведения Прокуратурата изнася данни от инспекции на болнични заведения
Нови досъдебни производства за занемареност стартират в 7 държавни лечебни заведения в страната - това са многопрофилните лечебни заведения в Попово, Бургас, Благоев...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР