Монитор Тайни клиенти на НАП погват хотелиерите, заведенията и търговските обекти

...
Монитор
Тайни клиенти на НАП погват хотелиерите, заведенията и търговските обекти
Коментари Харесай

Тайни клиенти на НАП погват хотели и търговци по морето

Монитор Тайни клиенти на Национална агенция за приходите погват хотелиерите, заведенията и комерсиалните обекти по Северното Черноморие.

Проверяващите ще наблюдават за действителното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки, оповестява " Монитор ". Рисковите търговци ще се набелязват при отчитане на нереални обороти чрез отдалечената връзка на касовите апарати със сървърите на Национална агенция за приходите. Ще се ревизират заведения за хранене, барчета, магазини, тържища, борси, хотели, както и всеобщи културни и спортни събития.

Проверките на търговски обекти по Северното Черноморие при нужда ще бъдат осъществени в интензивно взаимоотношение с други органи и институции на локалната и държавната власт, предизвестиха от дирекцията на НАП-Варна. Както и през предишното лято, задачата на контролните екипи ще бъде търсене на предпазен резултат и в партньорство с лоялните търговци да се реализира смяна в държанието на всички задължени лица за непринудено съблюдаване на законите.

Проверките ще се правят и отвън рамките на формалното работно време, както и в почивните дни на летните месеци. Всички инспектори имат публични легитимации на Национална агенция за приходите и в никакъв случай, при никакви условия, не събират парични санкции на място и на ръка. Наложените наказания с АУАН и Национален парк се внасят единствено по банков път. Глобата за неиздаване на касова записка за физическите лица, които не са търговци, а да вземем за пример продавачи в комерсиалните обекти, е в размер от 100 до 500 лева,  а за юридическите лица и едноличните търговци - от 500 до 2000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР