Монетата в памет на легендарната актриса Стоянка Мутафова вече се

...
Монетата в памет на легендарната актриса Стоянка Мутафова вече се
Коментари Харесай

Спекуланти вече продават монетата с лика на Стоянка Мутафова на цени от 200 до 650 лв.

Монетата в памет на именитата актриса Стоянка Мутафова към този момент се продава в интернет на цени от 200 до 650 лв. , заяви Българска национална телевизия.

Днес Българската национална банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тематика " 100 години от рождението на Стоянка Мутафова " от серията " Български създатели " - на цена от 30 лв..

През първите три дни от стартирането й - от през днешния ден до 26 януари, в това число, всеки искащ може да закупи до два броя от нея.

Днес опашка от чакащи да закупят монетата се изви от ранните часове, макар негативните температури. Някои от чакащите бяха запазили реда си даже от неделя вечер, други наредили се в среднощ. Имаше обаче и доста хора, които бяха на опашката, с цел да закупят монетата и по-късно препродадат в уеб страниците за свободна търговия.
 Българска народна банка пуска монета, отдадена на Стоянка Мутафова
Българска народна банка пуска монета, отдадена на Стоянка Мутафова

Номиналът й е 2 лв.

Няколко часа след стартирането й в обращение, от един от най-големите уеб сайтове за свободна онлайн търговия стана ясно, че обявите с днешна дата за монетата са оповестени от 10 часа сутринта, най-вече се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди въобще да е пусната в обращение.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на Стоянка Мутафова, която напусна този свят на 6 декември 2019 година след дълго и дълготрайно боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната интензивно играеща на сцената актриса.
 Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова
Над 4 часа публиката се прощаваше с актрисата Стоянка Мутафова

Поклонението бе във фоайето на Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР